Dagelijkse INFO MA. 7 december

op dec 7, 20 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Dagelijkse INFO MA. 7 december

7 Dec. Dag, van de H. Ambrosius. Volksheilige uit Milaan, die in de vroegste christentijd (4e eeuw) door het volk tot bisschop werd gekozen.

Kerkleraar, maar als patroon het meest bekend voor de bijenimkers. Vroeger in Meijel ook, op de vele heidevelden.

Het houten beeld in de kerk was oorspronkelijk bisschop Ambrosius. Achterop staat het jaartal 1620 en de naam van de schenker in het latijn ingekerfd.

Door de bijenkorf –linksonderaan- te vervangen in een kuipje met kinderen (wat nog goed te zien is) was er een gedaanteverandering.

En beschikte Meijel over een volwaardig Sint Nicolaaspatroonsbeeld. Bijzonder dat hun heiligendagen ook nog eens precies na elkaar zijn.