Dagelijkse INFO VR. 3 april

op apr 3, 20 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Dagelijkse INFO VR. 3 april

• Afkondiging: Kerkelijk Afscheid is genomen op deze vr. 3 april om 10.30 uur van
Sil Verschaeren (89jr), Alexanderhof 11. Met een besloten dienst in de kerk. Aansluitend is hij door zijn gezin begeleidt naar het Crematorium. Er zijn Prentjes gemaakt. Beschikbaar overdag, bij de Levensboom in de kerk.

• Palmpasen: De Vastentijd zijn we begonnen op Aswoensdag 26 februari. De dag ervoor nog, was in Meijel de uitgestelde Carnavalsoptocht – ivm de storm op zondag, die ons toen zoveel bezighield. Het lijkt nu, zo ver weg en langgeleden .. Maar in het Bijbelverhaal van nu Zondag, Palmpasen, horen we ook over een Stoet, een optocht. Jezus, op het ezeltje. De Palmtakjes liggen vanaf zondagmorgen bij de Ingang van de kerk. En zijn op te halen, misschien ook om bij iemand anders af te geven. Een kwetsbaar takje. (Vorig jaar, maakten we ons druk, over de buxus-mot). Verzamelde dorre palmtakjes van 2019 vormden de grijze as, op Aswoensdag. De Groene takjes in onze huizen, en in het Huis van de kerk, willen een Groen teken van Hoop zijn.

• Teksten voor Palmzondag: bij de TV-mis op NPO2 om 10 uur, met het langere Lijdensverhaal, kunnen vanaf morgenmiddag opgehaald worden bij de Ingang van de kerk. Verder heeft het Bisdom Roermond ook nog een Extra Gebedsbladzijde gemaakt, voor thuis. Bij interesse daarin <KLIK HIER>