Dagelijkse INFO WO. 27 mei

op mei 27, 20 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Dagelijkse INFO WO. 27 mei

Vanaf 1 juni, Pinkstermaandag, mogen de kerkdiensten in aangepaste vorm weer doorgaan. Het bisdom heeft een RIVM-protocol verspreid met richtlijnen en regels, voor priesters en kerkgangers. Zo moeten kerkgangers zich bijvoorbeeld vooraf aanmelden als ze de mis willen bijwonen, omdat er maar 30 personen bij mogen zijn.

Zo moeten bezoekers van de mis zich in Helden bij pastoor Van der Horst vooraf telefonisch aanmelden.

In Meijel is er gekozen voor een ander aanmeldsysteem. Daar wordt gewerkt met briefjes, die (vanaf elke maandag) afgehaald kunnen worden op het prikbord bij de Ingang van de kerk.

Pastoor Van der Horst roept de parochianen op om het gezonde verstand te gebruiken om zich aan de regels te houden. De eerste tijd vinden er geen doopsels, eerste communies en vormsels plaats. Wanneer alles goed verloopt, mag ook de kerk in juli 100 bezoekers ontvangen.

Zie ook het relevante interview daarover op Omroep P&M,    <klik hier>