Dagelijkse INFO Wo. 8 april

op apr 8, 20 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Dagelijkse INFO Wo. 8 april

• Afkondiging: Kerkelijk Afscheid is genomen op deze wo. 8 april om 10.30 uur van
Coen Verhaegh (89jr), bewoner van St. Jozef Wonen en Zorg k.11 (de ‘Peelsteker’); v/h tot juli 2019, Meester Beumersstr. 24 te Beringe. Er was een besloten dienst in de St. Jozefkerk. Aansluitend is hij door zijn gezin en familie begeleidt naar het kerkhof, waar hij begraven is in een nieuw graf.

• Ook de Witte Donderdagviering morgenavond, het allereerste begin van de Eucharistie, wordt in de besloten kerk opgedragen. Door kapelaan als gastgever, samen met pastoor Peter van der Horst en kapelaan Piet Houben. Met inachtneming van de daarbij geldende voorschriften voor de priesters. Dat betekent o.a. 3 aparte Kelken. De Priesterkelk van pastoor Jan Schoenmakers, die overleden is op 1 juli (in de katholieke kerk, de maand van het Kostbaar Bloed), wordt als 1 van de drie kelken bewust bij deze H. Mis gebruikt.

• Goede Vrijdag om 15.00 uur precies, verschijnt op deze weblog een speciale Kruisweg. Om als Video te bekijken. Zoals andere jaren, de bewoners van zorghuis St. Jozef dit ook doen. Het zijn de afbeeldingen uit de kerk waar kapelaan in de Heeg-Maastricht heeft gewerkt. Deze kruisweg is uit de tijd, dat Mgr. Frans Wiertz in die parochie de 1ste (bouw)pastoor was. De Kruisweg is geplaatst, binnen de natuurlijke lente-leefomgeving daar, aan de rand van het Heuvelland. Het filmpje is gemaakt, door Sjaak Verkoelen z.g. uit Meijel. Deze, en andere Kruiswegen, zijn ook nu al te vinden op: www.kruiswegen.nl (zijn, website).