Dagelijkse INFO ZA. 25 juli

op jul 25, 20 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Dagelijkse INFO ZA. 25 juli

‘N ZOMERSE EXCURSIE (12).

Vandaag, 25 juli, is de dag van de H. Jakobus.

Zijn grafkerk is in Sant’Iago, de Compostella. ‘Sint Jakob, onder het sterrenveld’.

De pelgrimsroute daarheen, is misschien wel de meest bekende van Europa. Velen uit onze directe omgeving gaan er in hun leven naar toe, met de voet of met de fiets.

In Egchel, is de kerk naar deze apostel genoemd: Jakobus, de Meerdere. Daar, staat boven de ingang ook zijn beeld.

Vandaag, over 5 maanden, is het 1ste Kerstdag. Ook daarheen zijn we langzaam weer dichter opweg.

( reizen in deze maanden is misschien nog niet voor iedereen makkelijk. Daarom komen enkele virtuele Dagtrips in juli en augustus vanuit Meijel op de weblog )