Dagelijkse INFO ZA. 29 augustus

op aug 29, 20 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Dagelijkse INFO ZA. 29 augustus

Van weinig heiligen, wordt én de geboortedag én de sterfdag, herdacht. Meestal is een gedenkdatum in de kerk, de dag van overlijden (gezien als het geboortemoment van het nieuwe leven in de hemel).

Met Johannes de Doper is verbonden, de bekende datum van: 24 juni. Zijn geboorte, niet toevallig: 6 maanden ná Kerstmis, en 6 maanden vóór Kerstmis. Precies op de helft ervan.

Vandaag, 29 augustus, wordt de sterfdag herdacht van Johannes de Doper. Die in de Mariakapel van de kerk in Meijel, een bijzondere plek heeft aan de muur. Wanneer een kindje wordt gedoopt, wordt daar met alle aanwezigen een kaars opgestoken.