Dagelijkse INFO ZO. 27 september

op sep 27, 20 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Dagelijkse INFO ZO. 27 september

Vandaag in de kerk, de dag van Sint Vincentius. Of in de Franse taal, van zijn land: Vincent de Paul.

Vanaf 1 januari 2015, met het begin van het parochiesamenwerkingsverband tussen Helden, Panningen, Egchel, Koningslust, Beringe, Grashoek en Meijel is voor deze beschermpatroon gekozen. In verbondenheid met de lokale geschiedenis van de Lazaristen in het klooster van Panningen.
In elk van de 7 parochies, heeft ooit wel een priester van deze orde die in Parijs is gesticht door de H. Vincentiusgewerkt; of is er geboren.

Meest bijzonder is dat rector Leo Mouës ( jaren woonachtig geweest in Meijel, en werkzaam binnen Sint Jozef Wonen en Zorg ) juist vandaag Koninklijk Onderscheiden is:  <<KLIK HIER>>