Dagelijkse INFO ZO. 5 april

op apr 5, 20 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Dagelijkse INFO ZO. 5 april

• Palmzondag: met dit Evangelieverhaal begroeten we Jezus. In ons dorp, in onze huizen. De gewijde Palmtakjes die hierbij horen, zijn beschikbaar in het huis van de Kerk. Open, Maandag tot en met Zondag van 8.00 uur ’s morgens tot 19.00 uur in de avond.

• Ook de Tòrre Haan op de kerktoren wil na afgelopen week, iedereen groeten. De inwoners van Meijel, en natuurlijk Jezus. Andere jaren worden op Palmpasen altijd Brood-haantjes gemaakt bij de bakker. En bovenop de Palmpaasstok, gezet. Ook op deze stok, zit de Haan bovenop het Kruis+teken. Een mooi gebruik, uit de kinderjaren. Hopelijk, kan het volgend jaar weer. Wie dan “haantje-de-voorste” is, om alles van bovenaf te bekijken, laat zich raden. En natuurlijk gunnen wij de Tòrre-haan, en onszelf, dit Peel-Geluk. Daar hoeven we, wijzer, niks aan toe te voegen.

Als de kerk zegt, dat ze zich heeft aangesloten bij de ‘Beren-actie’ van de kinderen, dan is dat absoluut zo. Zeker op deze Zondag, aan het begin van de Week voor Pasen.