Dagelijkse rapportage Lourdesreis

op sep 10, 17 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Dagelijkse rapportage Lourdesreis

Hierbij wil ik mijzelf even bij u introduceren:
Mijn naam is Henny Verberk – Verhagen, 55 jaar en woonachtig in Meijel.
Aankomende week ben in ingedeeld als medewerkster in de zorg, als zorgondersteuner / helpende tijdens de zevendaagse Bedevaart reis van 7 tot en met 12 september, naar het Heiligdom in Lourdes; Zuid – Frankrijk.
Deze reis voor de vele pelgrims is georganiseerd door de Limburgse Bedevaart – organisatie het “ Huis voor de Pelgrim “ uit Maastricht.
Mij is gevraagd om een verslag op persoonlijke titel dagelijks te schrijven.
Waarbij ik van harte heb ingestemd.
Hierbij ga ik mijn inspiraties, belevingen, en devotie ervaringen, vanuit mijn Religieuze achtergrond / overwegingen met u delen.

Dag 2. Bedevaart reis naar het pelgrimsoord Lourdes. 

 

Het is vandaag vrijdag 8 september, we moeten om 6.30 aanwezig zijn voor onze gezamenlijke dagdienst die weer begint met de gebruikelijke briefing. Aansluitend gaan wij de pelgrims waarvoor wij verantwoordelijk zijn, wekken en verzorgen om aansluitend het ontbijt te gaan nuttigen. Al snel ontstaat er een klik tussen de pelgrims en de verzorgsters. Nadat de pelgrims aan het ontbijt in de eetzaal hebben aangeschoven, gelegen in het accueill op de vierde etage, gaan wij de bedden opmaken, sanitair en vloeren schoonmaken. Nadien is er voor de medewerkers koffie en thee en aansluitend een bezinningsmoment, gesproken door een geestelijke/ pastor.
Vandaag heb ik dienst 2, vanaf 6.30 uur tot 13.00 uur en een avonddienst vanaf 19.00 uur tot 22.00 uur. We nuttigen tijdens deze bedevaartdagen twee warme maaltijden op een dag. Hier moet je zeker aan wennen, maar ook een aangename aanwinst om de inwendige mens te versterken. Gedurende de dag is de samenwerking met onbekende collega’s heel spontaan en harmonieus verlopen. Ook heeft de avonddienst zo zijn charme en is er in principe de mogelijkheid, om met een pelgrim door Lourdes te lopen. Aansluitend het aansteken van een kaars met een persoonlijke intentie.

Deze dag is wederom afgesloten met mooie momenten en natuurlijk aansluitend met een glaasje. Het is hierna weer de hoogste tijd om naar het hotel te lopen voor de hoognodige nachtrust, omdat de dienst weer roept om 6.30 uur.

Wordt vervolgd met dag 3 ….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pin It

Related Posts

Comments are closed.

« »

Scroll to top