DE 101ste NIJMEEGSE VIERDAAGSE 2017

op jul 25, 17 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor DE 101ste NIJMEEGSE VIERDAAGSE 2017

De Nijmeegse Vierdaagse, het grootste wandelevenement ter wereld , staat zowel Nationaal als Internationaal wereldwijd alom bekend, met als doel / streven om het befaamde vierdaagse kruisje te behalen. Vooraf aan deze uitdaging, is het uit meerdere oogpunten van cruciaal belang om goed getraind en de preventieve voorbereidingen / maatregelen in acht te nemen, om deze vierdaagse zonder menige blessures uit te kunnen lopen. Ik heb mij op de zondag voorafgaande aan deze 101ste vierdaagse aangemeld en werd dinsdagavond laat in de avond, door de projectleider van het NRK ( Nederlandse Rode Kruis), met een groot genoegen uitgenodigd, om mij op woensdagmiddag 12.00 uur te melden bij de stadsschouwburg in Nijmegen. Deze accommodatie , de Stadsschouwburg is het domein en biedt tijdens de vierdaagse – week het onderkomen aan alle vrijwilligers van het NRK. Hierbij mijn ervaringen, alsmede een terugblik op de 3 dagen in de afgelopen week, waarbij ik als Eerste hulp verleenster en blarenprikster bij het Nederlandse Rode Kruis in Nijmegen als vrijwilligster actief ben geweest. Mijn inspiratie en motivatie om deze uitdaging voor het tweede jaar aan te gaan, is mede ontstaan vanuit mijn interesses en ambities, die bij mij als Eerste Hulpverlener een prioriteit hebben om de adequate hulp, gerelateerd aan de zorg en welzijn van de medemens in deze maatschappij te verlenen waar dan ook ter wereld. Ik ben met het Vierdaagse virus besmet geraakt, naar aanleiding van alle lof en waarderingen , die je van de lopers krijgt, zowel tijdens en na afloop van de vierdaagse, die onbeschrijfelijk en hartverwarmend zijn. Dit alles gedurende de dagen dat ik mij actief heb ingezet, in het medische behandel – blarenprik centrum, die zijn ingericht op meerdere locatie langs de uitgezette routes – parcours in Nijmegen en omgeving. Hier kunnen de geblesseerde slachtoffers zich melden die blessures hebben opgelopen ongeacht en in welke hoedanigheid, waarbij voornamelijk blaren en bloedblaren worden gezien, die doorgeprikt worden, en hierna worden de voeten ingetapet door middel van een specifieke techniek, de zogeheten dakpansgewijs methode. Het was voor mij een enerverende, sfeervolle en motiverende week, waar ik met een heel goed en tevreden gevoel op terug kan kijken, en kijk nu al weer uit naar de volgende vierdaagse in 2018 !

Henny Verberk – Verhagen

Pin It

Related Posts

Comments are closed.

« »

Scroll to top