Diensten Pasen

op mrt 26, 16 in Parochieberichten met Reacties uitgeschakeld voor Diensten Pasen

Pasen

Een aantal dagen geleden hebben we u al geattendeerd op de bijzondere momenten (Palmzondag en Tweede Paasdag) waarop we de kinderen uit onze parochie bij de Vieringen proberen te betrekken. Nu informeren we u graag over ons ‘programma’ voor de Goede Week en Pasen.

Paaszaterdag 26 maart
Het beste zou natuurlijk zijn een Paaswake in elke parochie. Maar 7 paaswakes voor twee priesters, lukt natuurlijk nooit. Er is nu gekozen voor één gezamenlijk Paaswake in de kerk van Panningen en wel om 19.00 uur. Best wennen, dat realiseren we ons best.
Het paasvuur wordt vanuit deze ene plek verdeeld en de volgende morgen doorgegeven aan de overige zes kerken, waar Paaszondag overal een viering is. Best wel een mooie paassymboliek.

Eerste Paasdag 27 maart
We zijn er van overtuigd dat ons Herenkoor haar uiterste best gaat doen om van de Hoogmis om 11.00 uur iets moois gaat maken.

Tweede Paasdag 28 maart
We zijn best trots u te kunnen melden dat de viering om 10.00 uur wordt opgeluisterd door ons Meijels Kinderkoor Mekiko. Ze gaan er ongetwijfeld samen met u een mooie viering van maken. Natuurlijk hopen we dat ook vele niet zingende kinderen aanwezig zijn. Na afloop van de viering wacht de kinderen een paasbeste verrassing: paaseieren rapen! (De beste van Meijel, durven we te zeggen…) Met de palmpasenstok in hun midden trekken de kinderen naar het vlakbij gelegen grasveld van de Bongerd om alle paaseieren bij elkaar te rapen. Voor de volwassenen is er koffie en thee met iets lekkers en voor de kinderen een glaasje ranja. Het zou daar op de Bongerd best wel eens heel gezellig kunnen worden. Naar onze mening een bovenste beste afsluiting van onze paasactiviteiten.