Foto’s uit de oude doos

Wk 14-2023: Iedere week plaatsen we een mooie foto op de weblog, welke betrekking heeft op het Méélse verleden. Achter elke historische foto schuilt een verhaal of roept deze vaak nostalische herinneringen op.

Na deel 1 vorige week, nu tussen Maas en Peel deel 2, een documentaire-film van 32 minuten.  De super 8 filmbeelden zijn opgenomen tussen 1973 en 1980 met Grad Smets uit Koningslust. De Commentaarstem is van Wiel Steeghs.

De film volgt door de vier seizoenen heen de flora en fauna in en rond de Peel en de Maasregio. Van sfeervolle winterlandschappen gaan we naar vele soorten vogels die op de door ons aangelegde voederplaatsen verschijnen. Vervolgens naar het voorjaar met de eerste voorjaarbloeiers en weidevogels. Van zeer nabij maken we kennis met een vijftigtal zeldzame en minder zeldzame vogelsoorten bij het vergaren van voedsel en het groot brengen van hun jongen in hun nest. Van kleurrijke bloemen en insecten in de zomermaanden eindigen we met de prachtige kleuren in de herfst. Om deze film te bekijken: <KLIK HIER>

Bron: PeelenMaasNet.nl (Het digitaal erfgoed van Peel en Maas)

loader