Foto’s uit de oude doos

Iedere week plaatsen we een mooie foto op de weblog, welke betrekking heeft op het Méélse verleden. Achter elke historische foto schuilt een verhaal of roept deze vaak nostalische herinneringen op

1937: Carnavalsoptocht op de Stoep. Links de boerderij van Spee, dan pand van Sonnemans Fried. De carnavalswagens met groep “De Veenmollen” van de Steenoven, behaalde toen de 1e prijs met “Peelwerk en Turfvervoer”. <KLIK HIER> en lees meer over deze optochten, lang voordat De Kieveloeët werd opgericht (bron: Medelo)

(Vlnr: Harrie Thijssen, Gradje van Bree, Pier Daems (met hoge hoed) en Tinus Basten. Op aak: Arie Wink. Op kar: Louis Daems).

Bron: PeelenMaasNet.nl (Het digitaal erfgoed van Peel en Maas)

2

2 thoughts on “Foto’s uit de oude doos

  • Inderdaad, onder de naam ‘ De Veenmollen ‘ werd er o.a. door de gebroeders Basten ( die van Kaarle Katrienke ) van de Steenoven in 1937 aan een drietal wagens met turf en bezems van heidetakjes gemaakt, gebouwd en meegedaan aan de optocht. De turf werd verkocht voor een dubbeltje per stuk. De heibezems werden voor een kwartje aan de mensen langs de weg verkocht. Van de opbrengst kon er volop gefeest worden in stamcafé ‘ Engels Naard ‘!

  • In het stamboek ‘ Die van Lammerte Berte ‘ een onvoltooide familiegeschiedenis over de Basten van Meijel, staat op de pagina’s 30 t/m 32 meer geschreven over vastelaovent uit de eind jaren dertig. Een vertelsel van o.a. Kaarle Sjeng Basten.
    groetjes Jo van Kaarle Graad.

Comments are closed.

loader