K E R S T B E L E V I N G 2 0 1 7

op dec 18, 17 in Parochieberichten met Reacties uitgeschakeld voor K E R S T B E L E V I N G 2 0 1 7

Grote billboards en paginagrote advertenties laten ons weten, waar we moeten zijn voor de énige, échte kerstbeleving; kerstmarkten in hallen, grotten en musea. In tuincentra en op pleinen. En in alle gevallen gaat het om een mix van versiering en amusement. Om de beleving, zoals we tegenwoordig zeggen. De massa staat nauwelijks nog stil Bij de oorsprong van het feest: de geboorte van Jezus Christus, staan velen nauwelijks nog stil. De boodschap hoop en vrede waarop Kerstmis is gestoeld dreigt ten onder te gaan aan beleving.!

IN MEIJEL KOMT HET KERSTVERHAAL TOT LEVEN

In onze ‘kathedraal van de Peel’ willen we ook dit jaar weer op diverse wijze het Kerstverhaal – die boodschap van hoop en vrede – voor u tot leven brengen. Het begon allemaal met de geboorte van Jezus in een armoedige stal in Bethlehem.

‘de Geboorte-nacht’                           Zondag 24 december Kerstavond

17.00 uur Peuterviering
Elk jaar weer een heel bijzonder ervaring. Tientallen kleine kinderen verzamelen zich rond de kribbe en kerststal op het priesterkoor. De grotere kinderen, ouders en grootouders nemen plaats in de banken. En dan komt het moment dat Maurice van Mierlo het Kerstverhaal zal voordragen. Kinderkoor ‘Mekiko’ maakt het verhaal compleet met mooie kerstliedjes. De Dienst duurt een half uurtje.

19.30 uur Familieviering met het Gelegenheidskoor
Aan het begin van de Kerstavond staat de familieviering weer op het programma. Een viering die traditioneel in trek is bij vele gezinnen. Een koor van voornamelijk oud-leden van het vroegere Jongerenkoor, aangevuld met enkele vormelingen van de laatste jaren, levert in ‘woord en klank’ hun bijdrage aan deze viering.

22.00 uur Nachtmis met het eigen Dames- en Herenkoor.
Natuurlijk ontbreekt ook dit jaar de ‘klassieke Kerstnachtmis niet. U kunt in deze ‘stille nacht’ luisteren naar het klassieke kerstverhaal en onze beide koren zullen u weer laten genieten van bekende kerstliederen.

‘Dag 1’                                   Maandag 25 december Eerste Kerstdag

11.00 uur Hoogmisviering met het Herenkoor
In deze Hoogmis brengt het Herenkoor de traditionele Gregoriaanse gezangen van Kerstmis ten gehore, maar natuurlijk klinken er ook bekende Kerstliederen.

15.00 – 17.00 uur Kerstmiddag met ‘Alzelééve’
Ongetwijfeld zal de Méélse groep ‘Alzelééve’ook dit jaar weer oud en jong weten te boeien. Natuurlijk staan de kleintjes ook dit jaar op het eerste plan. Ze kunnen meezingen met de groep of zelf een instrumentje bespelen. Een kaarsje aansteken en natuurlijk is er alle tijd om van héél dichtbij naar het kindje in de grote kerststal te kijken. Voor de volwassenen biedt deze middag een mooie gelegenheid om elkaar een ‘Zalig Kerstfeest’ toe te wensen en een praatje met elkaar te maken. Kortom een échte Méélse middag die elk jaar weer zeer de moeite waard is.

‘Dag 2’                                    Dinsdag 26 december Tweede Kerstdag

10.00 uur Viering met het Dameskoor
Ook op deze 2e Kerstdag zullen onze alten en sopranen u natuurlijk nog laten genieten van enkele kerstliederen

Wij wensen u allen een ‘Zalig Kerstfeest’

‘Van Oud naar Nieuw’

Afscheid van wat was                           Zondag 31 december Oudjaar

19.00 uur Oudejaarsviering met aansluitend samenzijn in de Herberg

Welkom aan het nieuwe                        Maandag 1 januari Nieuwjaar

10.00 uur Nieuwjaarsviering met het Herenkoor

Voor 1918:
Veel Peelgeluk voor u & Meijel
Vreugde en verdraagzaamheid in onze wereld

Pin It

Related Posts

Comments are closed.

« »

Scroll to top