Kerk krijgt niet langer adressen parochianen

op jan 1, 17 in Parochieberichten met Reacties uitgeschakeld voor Kerk krijgt niet langer adressen parochianen

Als het aan een meerderheid in de Tweede Kamer ligt, krijgen o.a. parochies binnenkort geen gegevens meer door over verhuizingen en overlijdens uit de Gemeentelijke Basisregistratie Persoonsgegevens. Nieuwe parochianen komen dan niet meer in beeld en bij verhuizingen binnen de gemeente/parochie gaan de huidige adressenbestanden snel verouderen. Kortom het voeren van een behoorlijke administratie wordt parochies ernstig bemoeilijkt.

De verantwoordelijk minister (Plasterk) wil alvorens hij de motie van de Kamer uitvoert, eerst weten hoe mensen erover denken. Het bisdom Roermond roept haar gelovigen op massaal te reageren op het voorgenomen besluit. U dient daarvoor op internet te gaan naar: www.internetconsultatie.nl/inschrijftermijnbrpvreemdelingen. Vervolgens klikt u op ‘reageer op consultatie’. (Wel een erg moeilijke benaming voor zo’n site. Makkelijker is het om bovenstaande site aan te klikken op de site van het Bisdom Roemond.)
Wij ondersteunen de oproep van het bisdom van harte en vragen u op de genoemde site aan te geven dat u het niet eens bent met het voorgenomen besluit van de overheid.
Begin het nieuwe jaar 2017 met deze goede daad!