Kinderkruisweg (video)

op apr 10, 20 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Kinderkruisweg (video)

Kinderkruisweg in de Monulfus en Gondulfuskerk in De Heeg (Maastricht)

Een kleurrijk geschilderde kruisweg, die bijvoorbeeld goed te gebruiken is op Goede Vrijdag voor projectie. Deze kruisweg kunt u vinden in: parochiekerk van de wijk DE HEEG in Maastricht (de vorige werkparochie van kapelaan Roger Maenen)
In de katholieke parochie van de heiligen Monulfus & Gondulfus schildert een van de parochianen, Theo Kuypers, Jezus’ Kruisweg, tussen 1979 en 1983. Hem volgend op de voet, met ons állen als toeschouwers.
In een intrigerende stijl die ’t midden houdt tussen heerlijk naïef en secuur miniatuur, toegankelijk voor groot en ook heel klein.
Wie raakt niet geboeid door het frisse koloriet, door de eigen Kruisweg van dieren en planten door de vragen aan de kijkenden, toen en nu? Door de tocht van Jezus door de eeuwen heen? Open uw ogen, op úw afstand. Open uw hart, op úw afstand. Dan voelt u het leven zinderen – vlinderen.
De teksten bij de staties zijn terug te vinden in het boekje “Van op een afstand” geschreven door Frans Wiertz, destijds bouwpastoor van De Heeg.

Titel: Kinderkruisweg, kerk van De Heeg in Maastricht
Schilder: