op jan 16, 16 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Korte kerkberichten.

 De Nederlandse bisschoppen moeten paus Franciscus alsnog vragen naar Nederland te komen. Dat schrijft het actiecomité ‘Paus naar Nederland’ in een open brief aan de bisschoppen. ‘We hebben hem nodig!’, zo valt te lezen in het verzoek. En: ‘Wat maakt dat u als bisschoppen zo afhoudend blijft????’

 Hoe armer een land, des te religieuzer zijn de burgers. De Verenigde Staten en China vormen de grote uitzonderingen. Dat blijkt uit een studie van het Amerikaanse onderzoeksinstituut Pew waarover de Duitse nieuwsdienst Idea zondag berichtte.

 Onder de vele prominenten die zijn aangedaan door het overlijden van popster David Bowie is aartsbisschop Justin Welby van Canterbury, primaat van de Anglicaanse Kerk. De Engelse kerkleider noemde Bowie een “buitengewone persoon”.

 Inderdaad, hij zat dicht bij het vuur. Toch ging het volledig langs hem heen. Georg Ratzinger, de oudere broer van emeritus paus Benedictus XVI, heeft naar eigen zeggen helemaal niets gemerkt van het grootschalige misbruik in zijn kerkkoor.

 Een viering van de Veldhovense geloofsgroep Oase in de H. Jozefkerk in Veldhoven heeft een bizarre wending gekregen. Deken Wilmink en het parochiebestuur zijn zaterdag door gelovigen de kerk uit gezet. Eerder werd bekend dat het parochiebestuur de viering verbood omdat het een privé-initiatief zou zijn. Volgens de initiatiefnemers ging het om een viering die al op de jaarplanning stond.

 Meer dan 70 Nederlandse kinderen leiden een traumatiserend leven gevuld met geweld in Syrië en Irak. Meegesleurd door hun ouders in een heilige oorlog. Sommigen zijn zelfs in het kalifaat geboren.

 “Ik sta hier op straat om die enkeling die God waardig vindt de spreken. God doet de rest.”Eindhoven heeft er naast Arnol Kox een nieuwe stadsprediker bij: Patrick Pereira. De zelfbenoemde profeet kreeg in 2007 nationale bekendheid als Patrick Jumpen en scoorde zelfs een gouden plaat.

 Door middel van een kerkgebouw in schoenvorm wil een kerkelijke gemeente in Taiwan vrouwelijke kerkgangers aantrekken, schrijft The Daily Mail. De kerk is bijna 17 meter lang en ongeveer 11 meter breed. Het gebouw is in twee maanden tot stand gekomen. Het gebouw bestaat uit in totaal 320 stukjes blauw getint glas en is te vinden aan de oostkust van het Aziatische eiland. Tot welke denominatie de kerk behoort, is niet bekend.

 Parochies en andere kerkelijke instellingen hebben heel veel kansen om de werken van barmhartigheid in praktijk te brengen. Van bezoekgroepen tot gezamenlijke maaltijden of het ondersteunen van vluchtelingen. Er is veel behoefte aan hulp van de kerk, waardoor de mogelijkheden zich bijna als vanzelf aandienen brengen.