op mei 21, 16 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Korte kerkberichten.

 Zijn pleidooi om Tweede Pinksterdag in te ruilen voor een islamitische feestdag kwam bisschop Tiny Muskens destijds op nogal wat kritiek te staan. Hoezo een christelijke feestdag opgeven? Maar dat hoeft helemaal niet. Muskens koos niet willekeurig voor Tweede Pinksterdag. In een toch vrij katholiek land als Italië wordt deze feestdag namelijk niet gevierd, zo stelde hij vast. Sterker nog: deze feestdag bestaat niet.

 Een brand heeft vorige week vrijdag het kerkgebouw van de Faith United Reformed Church bij het Amerikaanse West Olive (Michigan, Verenigde Staten) verwoest. brand kon even om zich heen grijpen, omdat boeren uit de omgeving aanvankelijk dachten dat een andere boer een vuur op zijn land had aangestoken. De brandweer kon het vuur niet meer terugdringen.

 Bisschop Frans Wiertz van Roermond heeft op Pinksterzondag in Maastricht, voorafgaand aan de jaarlijkse Servaasprocessie aldaar, een traditionele Armeense kruissteen ingezegend. De rijkelijk versierde steen, een zogeheten chatsjkar, is een geschenk van de Armeense gemeenschap aan Maastricht vanwege Sint-Servaas, de missionaris uit de vierde eeuw die volgens de overlevering uit Armenië kwam.

 De laatste editie van het godsdienstsociologisch onderzoek God in Nederland wees uit dat het christelijk geloof naar de marge van de samenleving verdwijnt. Een van de gevolgen daarvan is de sluiting van godshuizen. Tegelijkertijd is er bij de vele migrantenkerken in ons land een grote behoefte aan kerkruimte.

 De kathedraal die Ryle niet wilde. Childwall, een voorstadje van Liverpool. In een bocht van Abbey Road staat de All Saint’s Church tussen de bomen. Achter de kerk ligt het kerkhof, en daar, ergens op een helling, bevindt zich het graf van Joseph Charles Ryle, de eerste bisschop van Liverpool.

 Bisschop Frans Wiertz van Roermond wijdt op zaterdag 21 mei diaken Miguel Pascual Coello (33) tot priester. De plechtigheid, die voor iedereen toegankelijk is, vindt plaats in de Sint-Christoffelkathedraal aan de Markt in Roermond en begint om 10.30 uur.

 De Nederlandse coalitie Stop Kinderarbeid roept de elektronicasector op zich in te zetten voor kinderarbeid-vrij goud. Zij is daartoe de campagne Goud in handen gestart.