op jul 23, 16 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Korte kerkberichten.

 Pokémon Go is nog niet uit in Nederland, maar er is nu al een enorme hype rondom de mobiele game. Met in de hoofdrol: de kerk. Meer dan de helft van de blikvangers van Pokémon Go zijn kerken, en de spelers worden naar de kerk gestuurd om een aantal items en monsters te verzamelen. De spelers zijn eigenlijk verrast door vreemde gameplay van het spel, die ook heeft blijkbaar een religieus tintje heeft. Dat biedt kansen om mensen kennis te laten maken met de kerk. Mensen die de game spelen laten weten na jaren weer in de kerk te komen.

 In de Turkse steden Trabzon en Malatya zijn vorige week vrijdag kerken aangevallen door aanhangers van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan. Nadat op vrijdagavond in Turkije een couppoging had plaatsgevonden, riep Erdoğan zijn aanhangers op de straat op te gaan om te vechten tegen de coupplegers. Daarbij werden volgens soL ook kerken aangevallen.

 Mgr. Gerard de Korte, bisschop van het bisdom Den Bosch, heeft vorige week zaterdag in de Bossche Sint-Janskathedraal ruim honderd gebruikte fietsen gezegend die bestemd zijn voor vluchtelingen. De ruim honderd gebruikte fietsen werden zaterdag bij de Sint-Janskathedraal ingezameld door de ontwikkelingshulporganisatie Missie Verkeersmiddelen Actie (MIVA) voor het vrijwilligersinitiatief ‘Wij gaan fietsen’ in Den Bosch.

 De priesteropleidingen van de bisdommen Utrecht, Rotterdam en Breda gaan op bepaalde gebieden van het vormingsprogramma van voltijds priesterstudenten samenwerken. De samenwerking gaat met ingang van het komend studiejaar in, melden de bisdommen.

 “Het zal een moeilijke taak worden” om de paus tijdens zijn bezoek aan Polen later deze maand goed te beveiligen. “Spontaan gedrag van de beveiligde persoon maakt het extra moeilijk”.  Iedereen die verantwoordelijk is voor de beveiliging van verschillende types Vips zeggen allemaal dat niet geprogrammeerd, spontaan gedrag van de beveiligde persoon extra moeilijkheden oplevert.”

 Met ingang van de Advent, 27 november 2016, wordt de nieuwe vertaling van het Onze Vader ingevoerd. Het videokanaal katholiekleven.nl van de Nederlandse bisschoppen publiceert een video waarop de eerste nieuwe toonzetting van het Onze Vader klinkt. De video werd gemaakt in samenwerking met de Nationale Raad voor Liturgie (NRL).