Korte kerkberichten.

op jan 14, 17 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Korte kerkberichten.

 De Waalwijkse Carin Shoolbred heeft vrijdag in de kapel van het Birgittinessenklooster in Uden haar eeuwige geloften afgelegd. Geassisteerd door verschillende priesters haalde bisschop Gerard de Korte zuster Maria achter in de kapel op bij de deur naar het slot van het contemplatieve klooster. Tijdens een pontificale Eucharistieviering legde de zuster haar eeuwige geloften af, ontving de ring als bruid van Christus en werd zij getooid met de symbolische doornenkroon.

 Een delegatie van de Bisschoppenconferentie – onder wie hulpbisschop Everard de Jong – bezocht onlangs het Joods Historisch Museum in Amsterdam. Het bezoek vond plaats in het kader van de Dag van het Jodendom, die jaarlijks op of rond 17 januari wordt gehouden. Deze Dag van het Jodendom is in het leven geroepen om de kennis over het Jodendom onder christenen te bevorderen. In het Joods Historisch Museum bezochten de bisschoppen de expositie ‘De glorie van het Joodse boek’, die deze week voor het laatst te zien is.

 Ik denk dat de eerste preek van Jezus in de stal een schreeuw was, de eerste.” Dat zei paus Franciscus afgelopen zondag in de Sixtijnse kapel, waar hij 28 kinderen doopte. De paus reageerde op wat hij “het concert” noemde, het gehuil van een aantal dopelingen. “Het concert” was volgens hem begonnen “omdat de kinderen op een plaats zijn die ze niet kennen, en misschien eerder op waren dan gebruikelijk. Een begint de melodie en de anderen doen dat na. Sommigen huilen gewoon omdat de ander aan het huilen is”, aldus de paus al improviserend. “Ik denk graag dat de eerste preek van Jezus een schreeuw was, de eerste.”

 Het aartsbisdom Utrecht biedt vanaf deze week drie maanden lang onderdak aan een officiële replica van het beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Fatima. Het beeld uit de verschijningskapel van het Portugese Mariabedevaartsoord arriveerde dinsdagavond op Schiphol, meldt het aartsbisdom op zijn website.

 Een 42-jarige man heeft afgelopen zaterdag twee priesters aangevallen in de sacristie van de Santa Maria Maggiore in Rome. Om nog onbekende redenen ging Renzo Cerro de sacristie binnen en viel daar pr. Angelo Gaeta en pr. Adolfo Ralph aan met een kapotte fles.

 Het bestuur van de Sint Jozefkerk in het centrum van Tilburg stapt naar de politie omdat in die kerk stiekem een pornofilm is opgenomen. Het kerkbestuur zal aangifte doen, kondigde een woordvoerder van het bisdom donderdag aan na overleg in de bisdomstaf.

Pin It

Related Posts

Comments are closed.

« »

Scroll to top