Korte kerkberichten.

op apr 22, 17 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Korte kerkberichten.

 De Belgische Université Catholique de Louvain (UCL) heeft een gastdocent ernstig verzocht ontslag te nemen omdat hij zijn filosofiestudenten wilde laten nadenken over de houdbaarheid van het zogenaamde recht op abortus. Als Stéphane Mercier zichzelf niet terugtrekt zal het bestuur van de katholieke universiteit een besluit nemen.

 De pausboodschap Urbi et Orbi, voor stad en wereld, van paus Franciscus. Het oude feest van Pesach, de herdenking van de bevrijding van het Joodse volk uit de slavernij, komt hier tot vervulling: met zijn verrijzenis heeft Jezus Christus ons bevrijd uit de slavernij van de zonde en de dood en heeft hij voor ons de overgang naar het eeuwig leven geopend.

 De spots van Kerk in Actie waarin een Jezusafbeelding verscheurd wordt, ‘schuren’ niet, zoals de organisatie stelt. Ze geven ronduit een verkeerd signaal af. ‘Geloven in delen’. Met deze boodschap knalt Kerk in Actie (een doelenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland) tijdens de Goede Week via de beeldbuis onze woonkamers in. Gewoon via de NPO en de regionale zenders.

 Emeritus-paus Benedictus XVI 90 jaar oud. Er waren op Eerste Paasdag geen officiële feestelijkheden gepland voor de emeritus-paus, wel ontvangt hij maandag ongeveer vijftig gasten uit Beieren en Rome, meldt persbureau KNA.

 De bisschoppen van Zuid Afrika hebben president Jacob Zuma gevraagd aftreden te overwegen als onderdeel van de corruptiebestrijding. Sinds de omstreden president de helft van zijn kabinet ontsloeg is er een golf van kritiek losgebarsten. Vooral het ontslag van de alom gerespecteerde minister van financiën, Pravin Gordhan, heeft tot verontwaardiging geleid omdat hij de corruptie bij de regering wilde bestrijden.

 Bisschop Wiertz in Chrismamis: ‘Een missionaire kerk is een dienstbare kerk’ . Een missionaire kerk is een dienstbare Kerk, die met liefde getuigt, viert en dient. We moeten steeds Gods pure liefde zichtbaar maken in de wereld. Dat is de opdracht die u mee mag nemen.” Dat zei bisschop Frans Wiertz van Roermond woensdag 12 april tijdens de jaarlijkse Chrismamis.

 De 53-jarige Nederlander Nico S. die in Cambodja is aangehouden op verdenking van het produceren van kinderporno, werkt sinds 2013 als pastoor op Schiphol. Daar is hij medeverantwoordelijk voor de geestelijke verzorging van reizigers. De man was onder andere nauw betrokken bij de hulpverlening aan nabestaanden van de MH17-ramp.

Pin It

Related Posts

Comments are closed.

« »

Scroll to top