op jul 1, 17 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Korte kerkberichten.

 Toekomstige priesters moeten tijdens hun seminarie-opleiding veel beter worden geïnstrueerd over de “realiteit, het wezen en de aard van de demonische wereld.” Dat heeft de voorzitter van de Internationale Vereniging van Exorcisten gezegd in een toespraak tot de Vaticaanse Congregatie voor de Clerus. “De geringe aandacht die door de seminaries en theologische faculteiten wordt besteed aan de demonische wereld en zelfs de ontkenning door sommige professoren vormen een zeer zorgwekkende factor”, aldus Francesco Bamonte.
.
 Mgr. Gerard de Korte trekt, na aanvankelijke toestemming, zijn toestemming in om in de St.-Jan een viering te houden rond Roze Zaterdag. Abt Denis Hendrickx (Abdij Heeswijk) reageert bedroefd op dit besluit. De abt zegt onder andere: “Uw besluit heeft – zo schrijft u – religieuze gevoelens van tal van katholieken geraakt. Dat zal zeker het geval zijn en dat valt natuurlijk te betreuren omdat dat geen doel op zich was en mag zijn. Maar met de intrekking voelen vele anderen zich nu nadrukkelijk in de kou gezet. Het is maar de vraag welke eenheid er nu geweld aangedaan is en wordt.”

 Bisschop Wiertz heeft afgelopen zaterdag in Utrecht een hoge pauselijke onderscheiding uitgereikt aan KRO-televisiemaker en schrijver/uitgever Leo Fijen. De bisschop deed dit in zijn functie als mediabisschop en voorzitter van de BeleidscommissieomFijen is benoemd tot Ridder in de Orde van Sint Gregorius de Grote. Dit is een van de hoogste eretekenen die de katholieke kerk kent. Fijen ontving de onderscheiding zaterdag tijdens de Inspiratiedag van de KRO in de Catharinakathedraal in Utrecht. Mgr. Wiertz missie voor Communicatie en Media van de Nederlandse bisschoppenconferentie.

 In de Litouwse hoofdstad Vilnius is zondag voor het eerst een martelaar uit het Sovjettijdperk zaligverklaard. De plechtigheid voor aartsbisschop Teofilo Matulionis (1873-1962) werd namens paus Franciscus verricht door kardinaal Angelo Amato.

 De Australische kardinaal George Pell wordt officieel verdacht van seksueel misbruik. De politie in Australië maakte donderdag bekend dat hij wordt vervolgd en dat meerdere aanklachten tegen hem lopen.De politie meldt dat verschillende mensen een aanklacht met betrekking tot seksueel misbruik tegen hem hebben ingediend.

 De Indiase president Modi, die dinsdag door koning Willem-Alexander en premier Mark Rutte wordt ontvangen, is een “notoire christenvervolger”. Dat zegt de Nederlandse tak van de internationale christelijke hulporganisatie Open Doors in een verklaring.