Korte kerkberichten.

op jul 8, 17 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Korte kerkberichten.

 Het aartsbisdom van Rosario, Argentinië, heeft geruchten tegengesproken dat voetballer Lionel Messi een kerkelijk huwelijk was ontzegd. De FC Barcelona-sterspeler trouwde onder grote publieke belangstelling in een casinocomplex nabij Rosario met Antonella Roccuzzo. Diverse media hadden gemeld dat de plaatselijke aartsbisschop Messi en Antonella had verboden om te trouwen in een katholieke kerk. Een woordvoerder van het aartsbisdom sprak dat tegenover Catholic News Agency nadrukkelijk tegen.

 Het Missiebureau van het bisdom Roermond geeft 20 duizend euro medische noodhulp aan het bisdom Marawi op de Filipijnen. De stad Marawi op het eiland Mindanao in het zuiden van de Filipijnen wordt de laatste tijd ernstig getroffen door gevechten tussen IS-rebellen en het regeringsleger. De donatie is een reactie op een noodkreet om hulp van bisschop Edwin de la Peña van Marawi, met wie het Missiebureau van het bisdom Roermond goede contacten onderhoudt.

 De seksuele revolutie heeft haar kinderen al lang verslonden en is aan haar kleinkinderen begonnen. Tijd om onze jongeren duidelijk te maken dat zij er echt toe doen. Een vijftienjarige jongen uit België pleegde onlangs zelfmoord nadat er een naaktfoto van hem was verspreid op het internet. Kort nadat de afbeelding geplaatst werd, begaf hij zich naar een station en wierp zich voor een trein. Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. In februari pleegde een veertienjarige jongen uit Enschede zelfmoord nadat een naaktfoto van hem online verscheen.

 De katholieke bisschoppen van Duitsland hebben stevige kritiek geuit op het besluit van de Bondsdag om het huwelijk open te stellen voor mensen van gelijk geslacht. Het Duitse parlement schaarde zich vrijdag met 393 tegen 226 stemmen achter de wetswijziging die een ‘Ehe für Alle’ (huwelijk voor iedereen) mogelijk maakt. Bondskanselier Angela Merkel stemde tegen, omdat zij het huwelijk als een verbintenis tussen man en vrouw ziet, maar verklaarde tegengestelde opvattingen te respecteren.

 Twee franciscanessen, die in Mali werden ontvoerd, zijn samen met andere gijzelaars te zien in een 17-minuten durende video. De Colombiaanse en Zwitserse zusters franciscanessen, Gloria Cecilia Narvaez Argoty en Beatrice Stockly, zijn nog steeds in leven. Dat blijkt uit een 17 minuten durende video die afgelopen weekend door de ontvoerders via intenet werd gepubliceerd. De ontvoerders behoren tot een splintergroep van Al Qaeda in Mali.

 De Curaçaose pastor Orlando B. is vanmiddag door de rechtbank in Willemstad veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf wegens seksueel misbruik. Ook mag hij veertien jaar de functie van pastoor niet uitoefenen. Tegen de geestelijke was achttien jaar cel geëist.

Pin It

Related Posts

Comments are closed.

« »

Scroll to top