Missie Fancy Fair 2016

op feb 24, 16 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Missie Fancy Fair 2016

MissiefancyfairOuderwets gezellig: diverse spellententjes zoals de nummertent, touwtje trekken, vissen, ballen gooien en natuurlijk het Rad van Avontuur! Verkoop van diverse originele artikelen uit Niger, Peru en Nicaragua

 

Verder kunnen er weer leuke bloemstukjes gemaakt worden!
Zondag 6 maart 2016 in gemeenschapshuis D’n Binger in Meijel, aanvang 13.30 uur.

– Optredens van Dé-Dé Dance Ballet en Méhlse Dörskes
– Muziek, verzorgd door DJ John Wijnen

Zondag 13 maart 2016, aanvang 19.30 uur:  SUPERKIENEN in gemeenschapshuis D’n Binger te Meijel.

TIJDENS DE PAUZE TREKKING VAN DE WINNENDE LOTNUMMERS VAN ONZE HUIS-AAN-HUIS LOTERIJ

Denkt u ook aan onze statiegeldactie bij JUMBO? Tot en met 26 februari a.s. kunt u uw statiegeldbon inleveren ten behoeve van onze projecten!

De opbrengsten van fancy-fair, loterij en kienavond komen geheel ten goede aan de projecten die wij ondersteunen in Niger, Nicaragua en Peru. Tijdens de fancy-fair wordt er aan belangstellenden nadere informatie gegeven over de diverse projecten die we ondersteunen.

NEL DERIKX  –  NIGER
Hoewel Nel al geruime tijd terug in Meijel is, is zij nog steeds erg betrokken bij “haar” mensen in Niger en met name bij het kindertehuis dat daar door religieuzen gerund wordt. Het Tehuis biedt alle mogelijkheden om te voldoen aan de dagelijkse behoeften van de kinderen [slapen, eten, ontspanning en studie.] Het is een opvangcentrum voor kinderen van 4 tot 12 jaar en begeleidt jongeren vanaf 12 jaar die worden opgevangen bij familie of gastgezinnen. Een aantal kinderen zijn wees, anderen komen uit éénouder-gezinnen of een van de ouders is ziek, gehandicapt of verstandelijk beperkt. Enkele kinderen hebben hun ouders zien sterven aan AIDS en zijn zelf ook Seropositief en onder behandeling. Alle kinderen en jongeren volgen onderwijs of krijgen een beroeps-opleiding.

AGNES SCHEPENS – PERU
Met uw bijdrage heeft Agnes weer veel goede werken kunnen doen voor ‘haar’ projecten in Peru. Zo werd er een kopieerapparaat aangeschaft voor het weeshuis Maria Salome waardoor kinderen geholpen kunnen worden bij het maken van hun huiswerk.
Er kwam een kunstgrasveldje voor een speeltuintje voor verstandelijk gehandicapte kinderen waardoor ze naar hartelust op blote voeten kunnen spelen en zich ook minder bezeren wanneer ze eens vallen.
Ook kon er met het geld vanuit Meijel een Ouderworkshop voor ouders van de kleuterschool Wawacha georganiseerd om de ouders te leren over opvoeden, over hoe hun relatie goed te houden, waarom dat belangrijk is voor de kinderen, hoe ze hun kinderen kunnen helpen en stimuleren in de ontwikkeling, etc.

HILDE THIJSSEN – NICARAGUA
In Ometepe wordt de Koos Koster school voorzien van voetbalschoenen, scheenbeschermers en ballen zodat de kinderen kunnen sporten. De schoenen blijven eigendom van de school en worden dus door meerdere kinderen gebruikt. Ook worden er met steun uit Meijel schrijfspullen gekocht, wordt er bijgedragen aan het kopen van schooluniformen en wordt er een tandarts-/tandenpoetscampagne georganiseerd. Maar het mooiste nieuws is dat er op deze school een remedial teacher is aangesteld, zodat ook de zwakkere kinderen de nodige begeleiding kunnen krijgen.

Pin It

Related Posts

Comments are closed.

« »

Scroll to top