Missie Fancy Fair 2018

op apr 19, 18 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Missie Fancy Fair 2018

71ste Missie Fancy Fair van Ontwikkelingswerk Meijel op 6 mei 2018 in d’n Binger. Aanvang 13.30 uur

De opbrengsten van fancy-fair, loterij en kienavond komen geheel ten goede aan de projecten die wij ondersteunen in Niger, Nicaragua en Peru. Tijdens de fancy-fair wordt er aan belangstellenden nadere informatie gegeven over de diverse projecten die we ondersteunen.

Hieronder vindt u alvast wat meer informatie over de besteding van het geld dat we in 2017 mochten overmaken naar Niger, Peru en Nicaragua.

NEL DERIKX – NIGER
Afgelopen jaar is begonnen met de bouw van een huis bij de groentetuin. Een viertal jongeren gaat daar wonen en werken. Door het verbouwen van groenten voor eigen gebruik maar ook voor de verkoop op de markt, hebben deze jongeren een eigen inkomen. Hiervoor is er natuurlijk poot- en zaaigoed en kunstmest nodig.

Ook de kinderen van het weeshuis hebben nog steeds onze steun nodig voor hun levensonderhoud en hun scholing en opleiding. Door gebrek aan financiële middelen kunnen de zusters die het weeshuis leiden niet meer bijdragen in de kosten voor een beroepsopleiding of een vervolg-opleiding voor een aantal jongeren. Met gevolg dat deze jongeren weinig toekomstperspectief hebben! Ook de kosten voor eten, zorg, school-artikelen, onderhoud van gebouwen, etc. worden steeds hoger waardoor het veel moeite kost om de eindjes aan elkaar te knopen.

Laat deze weeskinderen en jongeren s.v.p. niet in de steek!!

AGNES SCHEPENS – PERU
Met de donaties uit Meijel zijn er ook in het jaar 2017 weer veel mooie projecten gerealiseerd.

Een van de projecten die al enkele jaren gesteund wordt is de kleuterschool Wawacha. In de regentijd van het afgelopen jaar is er in Cusco heel erg veel regen gevallen en dit heeft schade gebracht aan het dak van de kleuterschool. In maart 2017 hebben we ervoor kunnen zorgen dat het dak werd gemaakt en konden de kinderen weer gewoon naar school. Ook hebben we voor de ouders van de kinderen van de kleuterschool weer een workshop georganiseerd. Hierin leren de ouders hoe ze ook thuis hun kinderen kunnen helpen op pedagogisch gebied. Alle ouders en de leerkrachten vinden deze workshops heel erg waardevol!
Tot slot hebben we voor de kleuterschool een computer gekocht. Dit helpt de leerkrachten om de voortgang van de kinderen in kaart te brengen en hoeven ze niet meer alle werkbladen met de hand te maken. En de kinderen leren spelenderwijs omgaan met een computer.

Op de lijst van de te helpen projecten staan uiteraard ook weer de school voor gehandicapten, San Martin. Zij hebben een bakkerij-project. Hier leren de kinderen eenvoudige handelingen die te maken hebben met de bakkerij. Wij hebben ervoor kunnen zorgen dat alle materialen voor het schooljaar weer compleet waren en ook de oven gerepareerd. Die werkte helaas niet meer helemaal goed. Alles is nu weer op en top in orde om er een goed jaar van te maken.

De grootste donatie is gegaan naar de jaarlijkse tandartscampagne. Dit jaar zijn we naar het dorpje Sasicancha geweest. Dit dorp ligt ver weg van de bewoonde wereld. Hier hebben we ruim 100 kinderen en hun ouders kunnen behandelen. Tanden zijn gevuld, getrokken en opgelapt en ook hebben alle kinderen een tandenborstel en tube tandpasta gekregen. Een heel mooi project, want gezondheidszorg is voor deze families niet toegankelijk.

We hebben dus weer veel mooie dingen kunnen doen. Een grote dank je wel! Gracias! Aan alle mensen uit Meijel!

HILDE THIJSSEN – NICARAGUA
In de afgelopen jaren werd de steun voor de scholen op Ometepe uitgebreid naar 3 scholen: De basisscholen Koos Koster in la Sabana en Pedro Choaquin Chamorro Cardenal in Tilgue en de middelbare school “Instituto Nacional de Urbaite”.

Alle scholen ontvingen in 2017 voetbaluniformen via voetbalvereniging RKMSV. En deze werden goed benut: Het damesteam van Tilgue is zelfs scholenkampioen van Nicaragua en van Midden Amerika geworden! Voor hun een hele belevenis: ze mochten in de hoofdstad Managua spelen tegen de leerlingen uit andere landen. Er werd geen enkele partij verloren!

De basisscholen ontvingen knutselmaterialen voor de handvaardigheid en tekenlessen. Via de donatie van een beamer is het voor de basisschool in Tilgue nu mogelijk om audiovisuele ondersteuning van de lessen te bieden. De middelbare school kan hun activiteiten nu ondersteunen met een geluidsinstallatie.

Op de Koos Koster school werd het project Remedial Teaching met veel enthousiasme gecontinueerd door Jennifer. Zij heeft extra opleidingen gevolgd in het lesgeven aan kinderen met leermoeilijkheden . Ze verbeterde het lees-/ en niveau van de kinderen in de lagere klassen en zorgde dat de bovenbouwleerlingen met moeilijkheden zich beter konden voorbereiden op de middelbare school. Door het intensieve contact met ouders zijn er minder (zwakke) leerlingen gestopt met school.

Namens alle kinderen en scholen van ons project: Hartelijk dank!

Pin It

Related Posts

Comments are closed.

« »

Scroll to top