Nieuwe ontwikkelingen parochie.

op mei 10, 16 in Parochieberichten met Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe ontwikkelingen parochie.

PeelpuntEeuwenlang al zijn de Meijelse kerken het centrale punt  in ons dorp. Ook de huidige kerk, met haar markante, gestreepte profiel vormt nu alweer meer als 60 jaar dat centrale punt. Tegelijkertijd moeten we constateren dat het geloof – ook bij vele van onze dorpsgenoten – die centrale plaats helaas niet meer innemen. Als parochie is er ons echter veel aan gelegen om niettemin middenin die Meijelse gemeenschap actief en dienstbaar te zijn en … te blijven! Of dat nu is met vieringen waarin Meijelse verenigingen als koren, harmonie, schutterijen of ‘orkesten’ zorgen voor de opluistering, met een oogstdankfeest of de jaarlijkse Vastelaovesmis. Ons parool is en blijft: Van, voor en door de Meijelse gemeenschap!Op dit moment dienen zich op en om het schitterend opgeknapte Raadhuisplein en onze mooi uitgelichte kerk nieuwe ontwikkelingen aan. Een aantal jonge, enthousiaste ondernemers  heeft de afgelopen maanden het idee ‘Peelgeluk voor jou en MeIJel’, handen en voeten gegeven. Met het zogenaamd PeelPunt  gaan ze dit nu verder vorm geven. Het Peelgeluk verder promoten voor de Meijelnaar maar ook voor de bezoeker van ons mooie dorp. De toerist en de dorpsbewoner nog beter informeren en hem kennis laten maken met producten  en diensten van onze ondernemers. De bedoeling is om dit PeelPunt in te richten achter in onze kerk: aan de rechterzijde waar nu de glazen vitrines staan. Uiteraard worden de openingstijden van dit PeelPunt – bemand door vrijwilligers – natuurlijk zo gekozen dat Vieringen in onze kerk altijd ongestoord doorgang kunnen vinden. Dat is en blijft immers de voornaamste functie van het gebouw. Dat er in de vele resterende uren met PeelPunt nu een plek wordt ingericht die dienstbaar is aan ons dorp lijkt ons dan ook een goede zaak. We zeiden het immers al aan het begin van dit stukje: als parochie zijn we graag dienstbaar aan de Meijelse gemeenschap. De vestiging van het PeelPunt biedt een mooie kans om dit aan iedereen – dorpsbewoners en de gasten in ons dorp – nog eens duidelijk te onderstrepen. Binnenkort zullen we u via de weblog en de weekkranten nader informeren.