Om even bij stil te staan

op jan 6, 20 in Om even bij stil te staan met Reacties uitgeschakeld voor Om even bij stil te staan

Wekelijkse gedachten door kapelaan Roger Maenen
‘Gelukkig Nieuwjaar’ wensten we elkaar bijna ’n week geleden toe. Zo’n wens betekent niet dat er alleen voorspoed zal zijn.
Dan zouden we de ogen sluiten voor de werkelijkheid.
Het nieuwe jaar 2020 zal, net als de voorbije jaren, naast vreugde ook verdriet geven. Maar ook de moeilijke momenten zijn er altijd.

 

En misschien leren die momenten ons de waarde van vriendschap of gezondheid beter kennen. Misschien zijn dat wel de beste momenten om vriend of vriendin te zijn, om rijper en wijzer te worden, om te groeien door je moeilijkheden heen.
Als we elkaar gelukkig Nieuwjaar wensen, wensen we elkaar zegen toe. Dat we geluk mogen vinden, maar ook dat we geluk mogen brengen: Licht, waar mensen het even niet meer zien zitten. Warmte, waar de verhoudingen kil en koel zijn geworden. Vreugde, waar mensen somber kijken en niet meer kunnen lachen, troost en nieuwe levensmoed bij verdriet en rouw.
Laten we in dit nieuwe jaar, dat bijna 1 week ‘oud’ is, proberen om elkaar tot zegen te zijn. Waarover we 2 weken geleden hebben gezongen, en waarvoor we hebben gebeden tijdens de Kerstmis, kijkend naar Jezus, Maria en Jozef.
Ieder op de eigen wijze, zoals de Wijzen afgelopen weekend.
Gezegende dagen , weken, maanden en jaargetijden in 2020!!

Pin It

Related Posts

Comments are closed.

« »

Scroll to top