Om even bij stil te staan

op jan 27, 20 in Om even bij stil te staan met Reacties uitgeschakeld voor Om even bij stil te staan

Wekelijkse gedachten door kapelaan Roger Maenen
dè  rakt  òw
In het jaar 2000 besloten 2 vrienden, John Teeuwen en Richard Kurvers, op de fiets van Beringe naar het OLS in Baarlo te gaan. Hevige regenbuien werden tijdens de fietstocht getrotseerd. Helemaal doorweekt én een paar biertjes verder, besloten John en Richard: “Slechter kan het niet worden. Laten we vanaf nu, ieder jaar op de fiets naar het OLS gaan”.

De afgelopen 19 jaar, kwam jaarlijks de fiets uit de garage om een bezoek te brengen aan het OLS. Dichtbij: Neer, Nederweert en Grubbenvorst. Maar ook verder weg: Merkelbeek, Maasmechelen, Opglabbeek en Stokkum. “Het is zelfs een paar keer voorgekomen, dat het al licht werd toen we terugfietsten. Diverse boeren rondom Heibloem zagen we al richting hun veld trekken. We hadden zelfs een vast tussenstation, mits de route dat toeliet.

We stopten dan bij Café Wetemans in Leveroy. Wijlen Truus Wetemans kende ons inmiddels al. “Zeetj ge weer op de fiets dit jaor?” zei ze dan”.

“Dat het OLS naar Meijel komt, is natuurlijk Super. Eigenlijk kunnen we naar Meijel zelfs lopen (‘oppe kneen’). We hebben natuurlijk altijd goede hoop, dat het nog ooit naar Beringe komt. Maar binnen de gemeente, dat is ook Top!.

Het is sowieso prachtig om te zien, hoe alle Schutterijen elkaar steunen. Dat laat heel duidelijk die verbroedering tussen alle Schutterijen zien. Maar met name ook tussen die uit Peel en Maas.
Dat was ook tijdens het OLS in Sevenum duidelijk zichtbaar, toen Meijel het OLS won”.

(overgenomen, uit: algemene Folder OLS2020; uitgedeeld tijdens bijeenkomst MA. 20 jan.)

Pin It

Related Posts

Comments are closed.

« »

Scroll to top