Om nooit te vergeten

Lies Stappers fotoLies Stappers – Feller
echtgenote van
Wim Stappers †

12 december 1928     † 14 maart 2016

Ons mam is Limburgse van geboorte en op jonge leeftijd verhuisde het hele gezin naar Liessel in Brabant. Veel  mensen  zullen haar kenmerken als vrolijk, vol streken en  ze kon schunnig uit de hoek komen. Altijd in het Limburgs en als het kon had ze een sigaretje in haar hand.Na het trouwen met ons pap ging ze op de boerderij op de Roggelsedijk in Meijel wonen. Het was hard werken op het  gemengde agrarische bedrijf. Was er tijd dan kon je haar vinden in haar  bloemenkasje. Er kwamen  zes  kinderen waar voor gezorgd moest worden. Dit deed ze altijd met veel liefde. Tot groot verdriet moesten we onze Math al op vijftienjarige leeftijd afgeven. Ons gezin was niet meer compleet en ons mam is onze Math altijd blijven missen.

Toen ons pap 65 jaar werd, zijn ze verhuisd naar het dorp. Met alle kinderen en kleinkinderen op bezoek was het vaak een heel gezellige drukte. Samen met tante Corrie trok ze erop uit en overal waar ze kwam was het gezellig. Na het overlijden van ons pap is ons mam daar, zo lang het ging, blijven wonen.

Tot vijf jaar geleden heeft ze zich gered op het Kerkveld. Maar toen ging het niet meer en werd ze afhankelijk van anderen. Die periode was niet makkelijk voor haar. Na een tijdelijk verblijf  in Sevenum, kon ze gaan wonen in St. Jozef wonen en zorg  in Meijel.  Ze voelde zich er meteen thuis! De “Méadjes van de zorg” hadden  allemaal graag met ons mam te doen, want met mevrouw Stappers was  altijd wel iets te beleven.

Haar gezondheid ging met ups en downs.  Het was altijd spannend  hoe het  met haar was, als we bij haar op bezoek gingen. We hebben vaak gedacht dat we haar af moesten geven en afgelopen maandag is dit waarheid geworden. In het bijzijn van ons allemaal is ze rustig ingeslapen.

Mam en oma, we weten dat het zo goed is. 
Maar we gaan je zo missen.
Bedankt voor je humor.
Bedankt voor alles.

1

One thought on “Om nooit te vergeten

Comments are closed.

loader