Onze menukaart ‘Saame viere’ voor Kerstmis 2016

op dec 19, 16 in Parochieberichten met Reacties uitgeschakeld voor Onze menukaart ‘Saame viere’ voor Kerstmis 2016

Het hoofdmenu
In navolging van de herders verzamelen ook wij ons in deze dagen – op verschillende momenten – rond de kribbe in onze eigen ‘kathedraal van de Peel. Ons aanbod – voor groot en klein – is heel divers. Maak uw keuzes!

Kerstavond 24 december …………………………………………17.00 uur
‘Peuterviering’

De kleintjes komen natuurlijk als eerste aan de beurt. Op deze kerstavond verzamelen ze zich om 17.00 uur op het priesterkoor rond de kribbe en de kerststal. Ouders en grootouders nemen plaats in de banken. Ook dit jaar zal Maurice van Mierlo het kerstverhaal voordragen. Kinderkoor ‘Mekiko’ zorgt met mooie kerstliedjes voor de muzikale opluistering. De Dienst duurt een half uurtje.

Kerstavond 24 december …………………………………………19.30 uur
Gezinsviering

Samen – jong en oud ; misschien wel met het hele gezin –, dromen over de toekomst rond een oude kerstbal… Rond dat thema is dit jaar de Gezinsviering opgebouwd. Een Viering die wordt opgeluisterd door een Gelegenheidskoor o.l.v. Carla Giesberts. Ongetwijfeld gaan dit koor ons ook dit jaar in woord en klank weer verrassen.

Kerstavond 24 december …………………………………………….22.00 uur
‘Klassieke Kerstnachtmis’

In deze ‘stille nacht’ zullen de bekende kerstliederen weer klinken en kunt u luisteren naar het authentieke kerstverhaal. De Dienst wordt opgeluisterd door het Dames- en Herenkoor van onze parochie.

1e Kerstdag 25 december …………………………………………………….11.00 uur
‘Eerste Kerstdagmis’
De Dienst wordt opgeluisterd door ons Herenkoor dat de traditionele Gregoriaanse gezangen van Kerstmis ten gehore zal brengen, maar uiteraard ook enkele traditionele Kerstliederen.

Het Toetjesbuffet
 ofwel ‘de kers op de kerstaart!

1e Kerstdag 25 december ……………………………………………………15.00 uur  Kerstmiddag met ‘Alzeleeve’ Jong en oud mag zich deze middag weer veheugen op een gezellig samenzijn met de ‘Méélse groep ‘.Alzelèève’. Voor de kleintjes mogelijkheden te over om zich te amuseren: Meezingen met Alzelèève en zelf een instrumentje bespelen. Kerstkindje kijken, een kaarsje aansteken of een versiering in de Kinderkerstboom hangen. En voor de volwassenen: elkaar ontmoeten bij de kerststal en persoonlijk aan elkaar de kerstwensen overbrengen.

Hoofdgerecht voor 2e Kerstdag
2e Kerstdag 26 december……………………………………………………… 10.00 uur
Tweede Kerstdagmis
Het Dameskoor van onze parochie luistert op deze Tweede Kerstdag de Dienst op en zal uiteraard ook enkele kerstliederen ten gehore brengen.

Tenslotte:
We hopen van harte dat iedereen een goede keuze weet te maken uit onze ‘menukaart Saame Viere’’ voor de kerstdagen en wensen u
‘Zalig Kerstfeest’