Oogstdankfeest 2019: “Dromen komen tot leven!”

op sep 17, 19 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Oogstdankfeest 2019: “Dromen komen tot leven!”

Ieder van ons heeft wel eens zijn dromen. De kleine jongen uit ons dorp ziet zich voetballen in een vol PSV-stadion. De studente droomt van een flitsende carrière en de ondernemer van prachtige jaarcijfers. Kapelaan Roger ziet wekelijks een volle ‘kathedraal van de Peel’ voor ogen en de boer en zijn vrouw dromen over rijke oogsten.

Maar evenzo kunnen ze ‘s nachts allemaal wakker schieten van juist een hele slechte droom. Natuurvolkeren als Indianen en Aboriginals beschermden zich tegen dit laatste, door het ophangen van dromenvangers. De nare dromen werden daarmee afgeweerd en de goede, de mooie dromen konden ongehinderd hun intrede doen in het leven van de dromer.

In het weekend van 21,22 en 23 september zullen de vele dromenvangers in onze kerk de nare dromen van ons weghouden om ons des te meer te laten genieten van ‘de dromen die tot leven komen’.Met dit driejaarlijks feest dankt ons dorp voor de goede oogsten in de voorbije periode. We moeten ons daarbij realiseren, dat er alleen geoogst kan worden, nadat er zorgvuldig gezaaid, nadat er veel liefde en energie in is gestoken. Die liefde en energie hebben ook de tientallen vrijwilligers uit onze parochie rijkelijk aangewend om onze ‘kathedraal van de Peel’ om te toveren in een prachtige droomwereld. Onder de bezielende leiding van Moniek Koopmans is maanden gewerkt om ons op 21, 22 en 23 september werkelijk schitterende arrangementen te tonen. ‘Dromen komen tot leven’. En we twijfelen er geen moment aan dat ook de droom van Moniek zal uitkomen. De droom dat ook dit jaar Meijel en de nabuurdorpen uitlopen om al dat moois te komen bewonderen.

Een blik op het programma leert ons dat ook het jubilerende Meijelse verenigingsleven tijdens dit evenement haar oogst zal laten zien en horen. Harmonie Eendracht en schutterij St. Nicolaas laten hun honderdjarige geschiedenis voorbijkomen middels een mooi ingerichte tentoonstelling. De Heimatkapelle zal ook tijdens deze 3e editie weer prachtige klanken uit hun instrumenten toveren en over ons uitstrooien, zoals ze dat al vijftig jaar doen.
Op zaterdag staan de deuren van ‘de kathedraal’ open van 10.00 tot 18.00 uur , waarna de voorbereidingen worden getroffen voor de Oogstdankviering, die om 19.00 uur begint en waarin kapelaan Roger zal voorgaan. De dienst wordt opgeluisterd door de Heimatkapelle o.l.v. Johan Teeuwen. Na afloop van de Dienst blijft de kerk tot 22.00 uur geopend.
Op zondag – er is dan geen Dienst – is de kerk geopend van 10.00 tot 22.00 uur. In de voormiddag kunt u dan wederom genieten van de klanken van de jubilerende Heimatkapelle.
Ook op de maandag – de laatste dag van dit Oogstdankfeest – is de kerk opnieuw vanaf 10.00 uur geopend. De tijd tussen 15.00 en 16.00 uur is deze dag speciaal gereserveerd voor rolstoelgebruikers en mindervaliden en hun begeleiders. Ook zij hebben dan gelegenheid om in alle rust vanuit hun rolstoel of achter hun rollator van al dat moois in onze kerk te genieten. Ook deze laatste dag sluiten om 22.00 uur de deuren en hopen we terug te kijken op nog een droom die werkelijkheid is geworden: een geweldige derde editie van het Oogstdankfeest in onze Kathedraal van de Peel!

De toegang is alle drie de dagen geheel gratis. De organisatoren hopen echter op vele vrijwillige bijdragen, om alle kosten te kunnen dekken. Dan is het over drie jaar – ook financieel – weer mogelijk, een luisterrijk en oogstrelend Oogstdankfeest in ons dorp in te richten!