Oogstdankfeest Meijel 2016

op sep 7, 16 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Oogstdankfeest Meijel 2016

Oogstdankfeest 2.
De kunst van het oogsten
Sint Nicolaaskerk Meijel 24 sept. 19.00 Oogstdankviering met medewerking van o.a. Heimatkapelle, Schutterij en de Majorette. Bezichtiging van de prachtig versierde kerk met groenten, fruit en bloemen op 24,25 en 26 september van 10 t/m 18 uur(behoudens ingelaste diensten). De creaties komen uit de hand van Moniek Koopmans ‘Meester Bloembindster’ en is met hulp van de bloemengroep en de vrijwilligers tot stand gekomen. Vele leveranciers hebben hier batenloos groenten, fruit en bloemen geleverd.  Kom van dit alles genieten wat de natuur ons heeft te bieden. Vrij Entree. Op 25 september koopzondag.

Dit Oogstdankfeest is al de derde op rij. In 2013 groots opgezet net zoals we dit jaar weer doen. In 2014 kleiner opgezet en niet zo naar buiten gericht.

Er zijn al maanden van voorbereiding aan vooraf gegaan. In februari begonnen de eerst fotosessies. In de kou werden er foto’s gemaakt, het vroor net niet. Bente Gielen moest heel wat doorstaan. Bente kreeg een mooi jurkje aangepast van koren gemaakt en oorhangers van spruitjes en zelfs een ring werd niet vergeten, alles tot in de details. Hier heeft Moniek Koopmans van Floral Dance Art veel werk aan verricht om tot zo een verblindende creatie te komen. Tot op heden zijn deze foto’s al duizenden keren bekeken op facebook. Co Basten en Piet Schers hadden voor de inrichting van de uitstalling gezorgd. Allerlei soorten groenten en fruit werden prachtig uitgesteld. Dit is de foto geworden van het Oogstdankfeest. Elke keer als je oogstfeestmeijel bezoekt op facebook wordt je door Bente verwelkomt met een vriendelijke lach aan de oogstuitstalling.

Co Basten, Piet Schers en Moniek Koopmans (organisatie) zijn de drijvende krachten achter het Oogstdankfeest. Moniek zit nu ook in de organisatie van het Rozenfestival in Lottum waar ze haar creaties en Dance Art heeft laten zien op bewonderende wijze. Kwaliteit en kunde worden zeker ook gezien buiten de grenzen van Meijel. Co en Piet zijn met haar geweldig in hun sas. Iemand die anderen weet te enthousiasmeren en de positieve krachten naar boven kan halen van ieder die met haar werkt. Moniek, Piet en Co en alle verenigingen,vrijwilligers en sponsors hopen dat ze U allen welkom kunnen heten om te komen kijken wat de natuur ons te bieden heeft. Laat U zich verrassen.