Op één dag, wereldwijd, brieven schrijven tegen onrecht: Dat, is Amnesty’s Schrijfmarathon.

op nov 2, 16 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Op één dag, wereldwijd, brieven schrijven tegen onrecht: Dat, is Amnesty’s Schrijfmarathon.

amnesty

Het schrijven van brieven lijkt een verdwenen ambacht. Maar schijn bedriegt.

 

Op 10 december – de Dag van de Mensenrechten – klimmen tijdens de Amnesty Schrijfmarathon honderdduizenden mensen wereldwijd in de pen. Ze vragen om vrijlating van gewetensgevangenen. Om terugdringing van de doodstraf, marteling en discriminatie. Ze geven hoop aan gevangen mensenrechtenverdedigers.

Amnesty Nederland, ook in Peel en Maas, organiseert de Schrijfmarathon dit jaar voor de derde keer. De afgelopen twee jaar maakte dat enorm veel enthousiasme en betrokkenheid los. Vorig jaar werden er vanuit Nederland maar liefst 70 duizend handgeschreven brieven verstuurd.
De brieven vormen een enorme bron van steun en hoop. Tun Aung uit Myanmar, die na acties van Amnesty dit jaar vervroegd vrijkwam, bracht dit goed onder woorden. ‘Toen ik vastzat begon ik brieven te krijgen. Dat was de eerste lichtstraal in mijn donkere dagen. Ik voelde me bevoorrecht dat ik deel uitmaakte van Amnesty’s Schrijfmarathon. De honderden persoonlijke brieven maakten me zeer emotioneel en nederig.’

Dat de schrijfacties van Amnesty succesvol zijn kunt u zien op
https://www.amnesty.nl/over-amnesty/resultaten/goed-nieuws

U bent op zaterdag 10 december tussen 10.00 en 14.00 van harte welkom, in het Huis van de Gemeente in Panningen. Voor jezelf een uitdaging, voor de betrokkenen letterlijk van levensbelang.

Informatie wordt graag verstrekt door:
Amnesty Peel en Maas,
Pierre Wilms, 077-3072089 0629146625

Pin It

Related Posts

Comments are closed.

« »

Scroll to top