# RedWednesday 27 nov: ook in Meijel !

op nov 27, 19 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor # RedWednesday 27 nov: ook in Meijel !

Ook dit jaar wordt op woensdag 27 nov. (vandaag dus) wereldwijd aandacht gevraagd voor vrijheid van godsdienst, voor mensen van alle religies.
Zo hebben de afgelopen jaren – op initiatief van Kerk in Nood – al beroemde gebouwen als de Sacre Coeur in Parijs, de Sagrada Familia in Barcelona, en de Cristo Redentor in Rio de Janeiro in het rode licht gestaan. Vorig jaar was dit het geval met de Sint-Janskathedraal in ’s Hertogenbosch.
Naast tientallen andere grotere kerken in heel Nederland, zal dit jaar ook de toren van onze eigen ‘kathedraal in de Peel’ de hele avond in een rode gloed staan. Dit is mogelijk dankzij de hulp van Niels Grol (OGS) en zijn medewerkers, die op dit moment de nieuwe LED verlichting aan het plaatsen zijn. Ook wij scharen ons met dit signaal nadrukkelijk achter de oproep van Kerk in Nood tot respect voor gelovigen én tussen geloofsgroepen onderling.
(Zie #redwednesday >KLIK HIER<of bij: www.bisdom-roermond.nl >KLIK HIER<)