rondOm Allerzielen

op okt 30, 19 in Kerkdiensten met Reacties uitgeschakeld voor rondOm Allerzielen

Ondanks de renovatie aan de kerk, geeft de parochie komende dagen passende aandacht aan Allerzielen.

Op het kerkhof

Donderdag , Vrijdag en Zaterdag is er net als de voorbije jaren, koffie en thee in de ruimte van de kerkhofploeg met aanwezigheid van leden van de Avondwakegroep voor alle bezoekers van ons Kerkhof.
In de ochtend, van 10 tot 12 uur. In de middag, van 14-17 uur.
De middagpauze, van 12 tot 14 uur, is onze ruimte dagelijks beschikbaar gesteld aan de werkers aan de kerk. Ook daarom, de komende dagen.
De graven, waarover de steigers noodzakelijkerwijs al enkele weken staan, ontvangen vanuit de parochie een boeket bloemen.

Zaterdagavond tussen 19 en 21.30 uur worden Vuurkorven ontstoken en brandend gehouden door onze Kerkhofploeg. En is de Kerk open, en verlicht. De Levensboom, die nog steeds bewust is omgevormd tot een Pauw (oud-Christelijk symbool, van de Verrijzenisgedachte) met alle houten kruisjes van de overledenen vanaf Allerzielen vorig jaar, is bereikbaar.

Diensten in de kerk

Zondagmorgen om 11 uur is de zondagse Hoogmis, met Herenkoor.

Om 15 uur is het Allerzielenlof, met Herenkoor. Waarin de gedachtenis van alle namen, voor wie het voorbije jaar de kerkklokken om 18.15 uur persoonlijk hebben geluid. Met hun Bericht van Overlijden, op onze weblog.
Aansluitend is er, bij de Afscheidsruimte op het Kerkhof, een gezamenlijk zegengebed bij de Mariagrot.

Voor de gedachtenis van Allerheiligen, op de oorspronkelijke dag van 1 november (zoals in Duitsland en België) is er vrijdagmorgen een speciale gezamenlijke H.Mis om 9.30 uur in de dagkapel van Panningen. Met aansluitend, mogelijkheid tot koffiedrinken ook daar.

Zie hierover ook: de Kerkberichten