Stille Omgang Amsterdam 2020

op mrt 8, 20 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Stille Omgang Amsterdam 2020

Op de avond van 21 maart 2020 komen duizenden bedevaartgangers uit het hele land naar Amsterdam, per touringcar, per fiets of zelfs te voelt, om daar de Stille Omgang te lopen, een nachtelijke stille tocht door het centrum van Amsterdam.
Voor of na de Omgang wonen zij één van de twintig feestelijke eucharistievieringen bij, in één van de zeven binnenstad kerken.
Het motto, de intentie voor de Omgang van dit jaar luidt:
‘De luisterende mens is AANWEZIG bij de ANDER…’

De Stille Omgang volgt de route die de pastoor van de Oude Kerk in 1345 liep, nadat hij getuige was geweest van een Eucharistisch Wonder dat aan een zieke geschiedde: het Mirakel van Amsterdam. In de Middeleeuwen vierden de katholieken dit wonder met een feestelijke mirakelprocessie. Vanaf 1881 door een overheidsverbod door een nachtelijke omgang in stilte. Inspiratiebron, voor alle stille tochten in Nederland. Uniek aan deze tocht zijn het ontbreken van uiterlijk vertoon, het nachtelijke tijdstip en de zwijgende verbondenheid van duizenden.

Er is busvervoer, vanuit onze regio. Persoonlijke kosten € 25, – p.p.

Opgave voor Meijel, t/m vr. 13 maart bij J.M. Neessen, tel. 077-4661277.

Regio-informatie: dhr. J. van den Beuken, tel. 077-398.1240 / 06-37320238.

Voor algemene informatie: zie: www.stille-omgang.nl