Om even bij stil te staan

op jan 29, 18 in Om even bij stil te staan met Reacties uitgeschakeld voor Om even bij stil te staan

Kapelaan Roger Maenen

Wekelijkse gedachten door kapelaan Roger Maenen

De Lindeboom (op het kerkhof, in 4 jaargetijden)

Op het kerkhof staat een grote Lindeboom.

Al vele, vele jaren. En deelt het leven van vogels, huizen, winkels en mensen om zich heen.
En hij geeft de tijd aan van zomer en winter, van de wisselende seizoenen.Nu in de winter steekt de boom stoer en vertrouwenwekkend af tegen een ijle vrieshemel. En overleeft de zware storm.

In het voorjaar zingt hij groenomkranst: ‘Nu is het lente, de vogels komen weer in mij nestelen’.
In de zomer biedt de boom schaduw aan mensen die onder zijn takken staan en daar het lief en leed van hun kleurrijke levens met elkaar uitwisselen.
De herfst siert de boom met warme kleuren, die tot mijmeren uitnodigen en tot omzien in dankbaarheid.
De lindeboom is in de loop van veel jaren een deel van het leven geworden, verweven met de levens van velen.