Foto van de week “Kijk op Meijel”

op okt 31, 19 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Foto van de week “Kijk op Meijel”

Bijna net zo lekker als ’n echte Méélse vlaai…

Bij hoge uitzondering ditmaal geen foto van een actuele gebeurtenis in Meijel, maar van een actuele gebeurtenis in onze provinciehoofdstad Maastricht, waarbij een ‘Meijelnaar’ betrokken was: onze eigen kapelaan Roger.
Wilt u hier meer van weten? Klik dan hieronder op Read more!

De ‘Oranjes’ komen over enkele maanden – op 27 april 2020 – Koningsdag vieren in Limburg, in Maastricht. De voorbereidingen voor een mooie ontvangst zijn al in volle gang. Daar kun je die Maastrichtenaren wel voor laten lopen. Enkele gerenommeerde bakkers in onze hoofdstad – zeg maar ‘de Dikke Mikken van Maastricht’, zien in dat feestje ook wel brood, uh vlaai … Ze brengen voor die gelegenheid samen de ‘royal(e) Appeltjes voor Oranje vlaai’ op de markt. En om het seizoen zo lang mogelijk te maken, presenteerden zij nu al dat nieuwste gebak op ‘de dag van de vlaai’, jongstleden vrijdag.

Een van die ‘vlaaienbakkers’ is banketbakker Souren aan de Vijfharingenstraat in de Maastrichtse binnenstad. En wie nodigde deze bakker uit om zijn creatie te komen presenteren? Juist ja, onze kapelaan Roger. Bakker en kapelaan kennen elkaar uit de periode dat kapelaan Roger – voor zijn benoeming in Meijel – daar kapelaan was.

Nu terug naar de foto. Ziet u die glimmende oogjes van onze kapelaan al? Het is natuurlijk de voorpret, dat hij zo dadelijk in die ‘vorstelijke’ vlaai mag happen! En let u even op de achtergrond van die foto. Die bakker Souren is best een slimme vogel. Een schitterend Mariabeeld en een mooie kaars vormen voor hem het juiste decor om zijn primeur aan ‘den volke’ te tonen.

Misschien toch nog een paar klein adviesjes utj Méél’ voor bakker Souren, als het mag:

• Beleg die ‘royal’ vlaai een volgende keer eens met Royal-appels van Méélse topkwaliteit. Daar kunnen die appeltjes uit het Heuvelland niet aan tippen. Meer weten daarover? Bel even met uw collega’s van ‘Dikke Mik utj Méél’.

• Beweeg de gemeente Maastricht om zo snel mogelijk die straatnaam waaraan uw bakkerij ligt te veranderen. Dat een visboer zijn bedrijf gevestigd heeft aan de Vijfharingenstraat kunnen we begrijpen, maar toch niet een luxe banketbakker als Souren! Wat dacht u van de kapelaan Maenenstraat?

Pin It

Related Posts

Comments are closed.

« »

Scroll to top