Foto’s uit de oude doos

op nov 2, 21 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Foto’s uit de oude doos

Iedere week plaatsen we een mooie foto op de weblog, welke betrekking heeft op het Méélse verleden. Achter elke historische foto schuilt een verhaal of roept deze vaak nostalische herinneringen op.

foto van 12 maart 1968, van Kalisstraat 26. Dit huis stamt, zie de muurankers, uit 1729 (!) en was daarmee een van de oudste huizen in Meijel. Het was het ouderlijk huis van “die van Gieb” t.w. Jo, Gert, Miet en Jan Nijssen, vernoemd naar hun moeder Gerarda Ghielen (die sinds 1942 getrouwd was met Piet Nijssen.

In 1914 trok Gieb (Giebertus) Ghielen uit Helden hier in. Gieb, de oudste broer van o.a. Roedje Ghielen (van de groene bussen uit Beringe) was toen pas weduwnaar geworden. Hij bleef achter met 4 kleine dochtertjes: Gerarda (de oudste, geboren in 1909), To, Stien en An (later zuster Catherina). Vader Ghielen had dit pand als boerderijtje in gebruik en tevens was daarin ook een tabakswinkeltje gevestigd.

(Dit huis werd medio 1974 gesloopt en ontstond er op deze plaats de toegangsweg In de Haag i.v.m. de aanleg van het bestemmingsplan Molenhaagveld).

Bron: PeelenMaasNet.nl (Het digitaal erfgoed van Peel en Maas)

Pin It

Related Posts

Comments are closed.

« »

Scroll to top