Foto’s uit de oude doos

Wk 08-2024: Iedere week plaatsen we een mooie foto op de weblog, welke betrekking heeft op het Méélse verleden. Achter elke historische foto schuilt een verhaal of roept deze vaak nostalische herinneringen op. Onderstaande foto is gekozen n.a.v. het recente overlijden van oud-premier Dries van Agt.

 

Indrukwekkend was de opening van de scholengemeenschap “Den Doelhof” die op 5 februari 1979 officieel geopend werd door minister-president Mr. A.A.M. van Agt vanwege zijn familieband met Meijel. Als kind bracht hij menige vakantie door in de boerderij bij het gezin van de Kraan (Kerkstraat 17), die in bezit was van Dhr. Goossens (Dries’ opa van moeder kant).

Voor de zusjes van de Kraan (mevr. Hobus, mevr. Janssen en mevr. Segers) was deze opening extra feestelijk, omdat zij opnieuw kennis maakten en herinneringen konden ophalen met hun vroegere speelkameraadje Dries.

In het WEEKBERICHT VOOR MEIJEL is hier destijds uitgebreid verslag van gedaan. Om te lezen (zoom en scroll) < KLIK HIER, deel 1> en <KLIK HIER, deel 2>.

loader