Nao de Hòmmis

Tot ver in de jaren ’60 was de Hoogmis op zondagmorgen vaak tot de laatste plaats bezet. Ná de Hoogmis was het in de omliggende cafés niet veel anders. Onder het genot van een glas bier of een borrel werden verhalen verteld, ervaringen uitgewisseld en het dorpsnieuws aan elkaar doorverteld. In ‘Nao de Hòmmis’ gaan we wekelijks opnieuw dat dorpsnieuws aan elkaar doorvertellen. Humoristisch, ernstig, zelf gezien of van horen zeggen.

Nao de Hòmmis van zondag 27 september

Jan en Henk zitten zaterdagavond op het Terras, om te kijken naar de lichtprojectie op de kerk. Die uiteindelijk klokslag 20.00 uur begint.

Jan: De Bruijn…
Henk: Da’s ook een naam, voor de locatie waar wij nu zitten te kieken.. Oranje, was de andere kleur naam voor deze tent…
Jan: Nee, ik bedoel: ik ben net bij de presentatie van de Renovatie in de Kéérek geweest, waarvoor ik was genodigd. Nog voor de H. Mis. En daar sprak ik met iemand, die meegewerkt heeft aan de bouw.
En die had een héél mooi, persoonlijk verhaal. Van het familiebedrijf, de Bruijn.

Als je dit bijzondere verhaal zelf wilt lezen, en de foto’s bekijken – dan kan dat; met nog weer een staaltje van technische kundigheid van de parochie, door Louis Verheijen.

<klik hier>

 

 

 

loader