Nao de Hòmmis

Nao de Hòmmis van zondag 21 februari

Tot ver in de jaren ’60 was de Hoogmis op zondagmorgen vaak tot de laatste plaats bezet. Ná de Hoogmis was het in de omliggende cafés niet veel anders. Onder het genot van een glas bier of een borrel werden verhalen verteld, ervaringen uitgewisseld en het dorpsnieuws aan elkaar doorverteld. In ‘Nao de Hòmmis’ gaan we wekelijks opnieuw dat dorpsnieuws aan elkaar doorvertellen. Humoristisch, ernstig, zelf gezien of van horen zeggen.

 

Vrijgezel Jan, is (carnavals)zaterdag toch maar met buslijn 370 vanuit halte ‘Meijel kerk’ naar Venlo gereisd.
Geen ‘Zoepkoel’, en bijna alle winkels dicht. Alleen enkele ‘essentiële’ winkels open. Met aan de meesten, een briefje aan de deur.

Voordat Jan thuis uit het centrum wegging, zag hij op TV burgemeester Hubert Bruls nog net zeggen dat zij: “bij illegale feesten, gingen optreden”.
“Die, wel. En mijn favoriete Limburgse Artiesten in Venlo, niet!!” dacht Jan. En maakte met zijn smartphone snel, een foto van dat beeld:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verder maakte hij, onderweg naar en in Venlo, nog enkele grappige Smarthphonefoto’s. Die binnen de Vastelaovend als Sjééle Waazel, of binnen de Carnavalsmis, niet zouden hebben misstaan:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

loader