Nao de Hòmmis

Nao de Hòmmis van zondag 18 april

Tot ver in de jaren ’60 was de Hoogmis op zondagmorgen vaak tot de laatste plaats bezet. Ná de Hoogmis was het in de omliggende cafés niet veel anders. Onder het genot van een glas bier of een borrel werden verhalen verteld, ervaringen uitgewisseld en het dorpsnieuws aan elkaar doorverteld. In ‘Nao de Hòmmis’ gaan we wekelijks opnieuw dat dorpsnieuws aan elkaar doorvertellen. Humoristisch, ernstig, zelf gezien of van horen zeggen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jan: Voorlopig is het nog ongewis, wanneer we ‘nao de Hòmmis’ op een goeie zondag weer op het Terras kunnen zitten. De ‘Amstel Gold’ Race is er gelukkig vandaag wel, maar eigenlijk niet meer dan een “rondje rond de Kerk” ..
Henk: Nou, bij de Persconferentie van afgelopen dinsdag heb ik voor mezelf toch, de volgende woorden goed in de oren geknoopt: “ .. We zien de versoepelingen, aan de horizon verschijnen .. “
Jan: Dat is precies zo gezegd, ja. Maar daarna heb ik voor mezelf – want het blijven toch politici, hè – op mijn smartphone bij Wikipedia de definitie van ‘horizon’ nog maar eens voor de zekerheid opgezocht:

HORIZON: “ denkbeeldige lijn, in de verte.
Die zich terugtrekt, naar mate men dichterbij komt “ ..

 

 

loader