Nao de Hòmmis

Nao de Hòmmis van zondag 12 september

Tot ver in de jaren ’60 was de Hoogmis op zondagmorgen vaak tot de laatste plaats bezet. Ná de Hoogmis was het in de omliggende cafés niet veel anders. Onder het genot van een glas bier of een borrel werden verhalen verteld, ervaringen uitgewisseld en het dorpsnieuws aan elkaar doorverteld. In ‘Nao de Hòmmis’ gaan we wekelijks opnieuw dat dorpsnieuws aan elkaar doorvertellen. Humoristisch, ernstig, zelf gezien of van horen zeggen.

Terwijl Jan en Henk, alle Kermisdagen in de rood-witte Tent ‘naast den Dokter’ hebben “doorgehouwen”, kwamen ze er Kermismaandagmiddag te laat achter, dat het eigenlijk onder het Tentdoek op hun vaste stekje was te doen…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leden van de winnende OLS-schutterij Sint Willibrordus, waren in de ochtend uitgenodigd bij de Opening van het nieuwe schoolgebouw, bij Den Doelhof.
Daarna hadden enkelen van hun, op een goeie plek “post gevat”.
Toen keplaon Roger op straat langs kwam lopen, op weg naar de Oliebollenkraam, werd ie erbij geroepen om bij een goede kop koffie, een tijdje ‘bij te buurten’.
Zo gauw om kerktorenklokslag 14.00 uur Verwijk’s Oliebollenkraam begon te bakken, haalde kapelaan voor de schutterij die het Dorp op 31 december elk jaar voorziet van ovenheerlijke Oliebollen, voor de schutters ook een zak vol versgebakken ‘böllekes’.
Onder het koffiegesprekje, werd onderling heel wat ‘opgebiecht’ (zoals op de foto is te zien).

Zo vertelde Erwin Daems, dat hij in het eerste jaar van de middelbare school niet veel “over de brug” is gegaan richting Panningen, maar de meeste tijd doorbracht bij de Siem. En vandaar weer terug naar husj.
Dat verdient dan misschien wel een Standbeeld, zoals geopperd bij het praten. Maar dat is in het geval van Erwin, wel heel wat kilo’tjes edelmetaal. Waarschijnlijk wordt tijdens de eerste dag dat het er zou staan, het brons al weggehaald…

 

 

loader