Neerkants koor De Veengalm 100 jaar!

Gemengd koor ‘De Veengalm’ bestaat dit jaar 100 jaar en ontving daarvoor enkele maanden geleden de Koninklijke Erepenning. Zondag 1 oktober a.s. wordt als onderdeel van de feestactiviteiten  in gemeenschapshuis ‘De Moost’ een jubileumconcert verzorgd. Overigens zijn alle 250 (gratis) toegangskaarten voor dit concert reeds vergeven. (Om zelf te lezen < klik hier >)
Heel bijzonder is dat tijdens dit concert een tweetal nummers ten gehore worden gebracht, die speciaal voor deze gelegenheid geschreven zijn door de oprichter van een van Nederlands meest succesvolle popbands ‘Doe Maar’, Ernst Jansz. Jansz heeft een heel bijzondere band met het dorp, omdat hij  jarenlang woonachtig was ‘oppe Nirkant’.
Ook tussen Meijel en ‘de Veengalm’ bestaat een stevige relatie. Zo zijn de muzikale begeleiders van onze beide parochiekoren – Sandra Donkers en Lodewijk Holzken – ook actief binnen ‘de Veengalm’ en heeft het koor ook meerdere Meijelnaren in haar midden. Verder is dorpsgenote Rian Vestjens een van de optredende solisten deze middag.

Vanuit buurdorp Meijel een welgemeend proficiat aan de ‘Eeuweling’.

Overigens staan de komende tijd ook twee Meijelse optredens van het koor op het programma. Zaterdag 7 oktober luisteren ze in Zorgcentrum St. Jozef een H. Mis op voor de bewoners en verzorgen ze volgend jaar op de laatste zondag van mei in onze ‘Kathedraal van de Peel’ een Maria middagconcert. (Uiteraard volgt over dit laatste concert t.z.t. meer informatie.) In mei van dit jaar was het koor met dit Mariaconcert uiterst succesvol in de Sint Jan in Den Bosch.

Ik wens de Veengalm voor zondag een fijn feestconcert en (gauw) tot ziens bij ons in Meijel. Kapelaan Roger

loader