‘Vanuit de zijbeuk’

‘Vanuit de zijbeuk’ is de vaste column op onze weblog die afwisselend door enkele mensen uit onze parochie wordt ingevuld. Ze geven zo hun eigen kijk op gebeurtenissen in ons eigen dorp of ‘de grote wereld’. De ene keer puntig en uitdagend, dan weer met een grote knipoog.

Da’s logisch

Elk voordeel heb zijn nadeel. En mijn nadeel is, dat ik er niet meer ben. Maar goed, als je ergens niet bent, ben je óf te vroeg óf te laat. En als je te laat bent, moet je zorgen dat je op tijd vertrekt. Dan ken je wel gaan sprinten, maar dan ben je dus te laat vertrokken. Het leven is een spel van fouten. Maar voordat ik een fout maak, maak ik die fout niet. Dat ga je pas zien als je het door hebt. Ik was ziek. Die ziekte ken niet van je winnen, maar je ken wel van die ziekte verliezen. Kijk, ik stond voor rust nog met 2-0 voor. Maar je moet altijd zorgen dat je een doelpunt meer scoort als de ander. Maar: zonder de bal zelf ken je niet winnen, want de bal is een essentieel onderdeel van het spel. Ik heb uiteindelijk op balbezit gespeeld. Dan hoef je niet te verdedigen, want er is maar één bal. En als jij de bal heb, ken de ziekte niet scoren. Maar ik had tijd te kort. Dan ken je wel harder gaan lopen. Maar in wezen bepaalde de ziekte de snelheid van het spel. Maar wat is snelheid? Men verwisselt snelheid vaak met inzicht. Maar inzicht is geen snelheid. Want als ik iets eerder begin te lopen dan de ander, dan lijk ik sneller, terwijl ik ten slotte misschien langzamer ben. Ik geloof niet, omdat ik dus niet gelovig ben. Maar ik denk wel dat er iets anders is. Maar daardoor geloof ik datgene wat ik dus denk dat er is. Men noemde mij eigenwijs. Maar daar ben ik het niet mee eens. Ik ben in principe overal tegen; Tot ik een besluit neem: dan ben ik ervoor. Het leven is simpel. Het moeilijkste is echter simpel leven. Want als ik je vraag te laten zien wat je kan, zou je laten zien wat je kan. Maar dan weet ik meteen ook wat je niet kan, want dat laat je niet zien. Ik ben ervan overtuigd dat zoals ik het gedaan heb, het gedaan moest worden, want anders had ik het niet gedaan. Ik dacht dat ik het zou winnen, maar ik heb toch ook verloren. De verdediging van mijn lichaam was op het laatst een geitenkaas. Vaak moet er iets gebeuren voordat er iets gebeurt en dat is nu dus gebeurt. Misschien begrijp je me niet, maar als ik zou willen dat je mij begreep, was de uitleg: beter. Da’s logisch…

Johan

 

loader