‘Vanuit de zijbeuk’

‘Vanuit de zijbeuk’ is de vaste column op onze weblog die afwisselend door enkele mensen uit onze parochie wordt ingevuld. Ze geven zo hun eigen kijk op gebeurtenissen in ons eigen dorp of ‘de grote wereld’. De ene keer puntig en uitdagend, dan weer met een grote knipoog.

Alleszeggende stilte

Weet je, wat ik het allermooiste vind aan ons land? De vrijheid. De vrijheid om te zeggen wat ik wil, tegen wie dan ook, wanneer ik wil. Artikel 7 van de Grondwet; mijn belangrijke recht, mijn plicht. Mart Smeets heeft ons de kern van de zaak, al die jaren al steeds voorgezegd: ‘Mag ik dat zo zeggen, ja, dat mag ik zo zeggen..’ Maar.., moet ik het ook zo zeggen? De vrijheid om te zeggen wat je wilt, is prachtig. Maar er vooral gebruik van, zou ik zeggen; dat meen ik, oprecht. Het is de katalysator van ons denken. Maar.. je moet alleen niet boos op me worden, als ik een keertje niet luister naar TV of Radio. Naar Twitter-berichten, Stemmings-peilingen; of Exit-polls. Wanneer ik op zulk moment – in vrijheid – kies, om te luisteren naar de stilte.

Roger

loader