Foto’s uit de oude doos

op mrt 2, 21 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Foto’s uit de oude doos

Iedere week plaatsen we een mooie foto op de weblog, welke betrekking heeft op het Méélse verleden. Achter elke historische foto schuilt een verhaal of roept deze vaak nostalische herinneringen op.

Een “gruu:n bus” van Roedje Ghielen (1921 /2021). Iedere “Méélse” heeft toch wel eens ‘n keertje meegereist in een “gruu:n bus van Roedje” …!! Niet dan?   

Bron: PeelenMaasNet.nl (Het digitaal erfgoed van Peel en Maas)

Bv als kind tijdens een schoolreisje of met het KinderVakantieWerk naar de speeltuin. Als supporter of speler van voetbalver. MSV of volleybalver. Peelpush. Of naar een muziekconcours met jouw Harmonie, jouw zangvereniging of koor. Misschien wel met de schutterij (de gruu:n of de blau:w) naar het OLS. Samen met De Kieveloeët naar ’n “vastelaovesfestje”. Of als oudere met een KBO-uitstapje of met een Lourdesreis. En vroeger misschien wel dagelijks met “de bus van Roedje” naar het werk (de Mijnen, Philips, Daf). En natuurlijk gewoon tijdens een ’n uitstapje/dagtrip of vakantiereis van “Roedje”. En ongetwijfeld zijn we in dit rijtje nog iets vergeten. Ook is/was “Roedje” een werkgever voor vele Meijelsen. Meer over de historie van “Roedje” <KLIK HIER>

Pin It

Related Posts

Comments are closed.

« »

Scroll to top