Foto’s uit de oude doos

Wk 31-2023: Iedere week plaatsen we een mooie foto op de weblog, welke betrekking heeft op het Méélse verleden. Achter elke historische foto schuilt een verhaal of roept deze vaak nostalische herinneringen op.

Dit boek geeft een overzicht van de wielerhistorie in de Brabantse en Limburgse Peel. Met weemoed brengt het ook de tijd terug waarin elk dorp zijn wielerronde en plaatselijke favorieten kende. In een streek waarin turfstekers en fabrieksarbeiders hun harde “labeur” even konden vergeten in hun aandacht voor de wielersport.

Met de uitgave van dit wielerboek is een jongensdroom van Rien van Horik bewaarheid. Als kind spaarde hij de kauwgomplaatjes van de bekende profs van die tijd, organiseerde met zijn broers en buurjongens al wedstrijdjes op de gewone fiets en was hij een vurig supporter van zijn wieleridolen.

Pedaalridders van de Peel | Rien van Horik Cycling bevat allerlei zgn. “Wielernesten” met daarin ook het WIELERNEST Meijel. We zijn hierop geattendeerd door onze eigen “Don Camillo van de  Pieël” en wielervolger vanaf zijn kinderjaren.

Deze week: blz. 134 <KLIK HIER> + blz. 135 <KLIK HIER>

 

 

loader