Nao de Hòmmis

Nao de Hòmmis van zondag 3 januari

Tot ver in de jaren ’60 was de Hoogmis op zondagmorgen vaak tot de laatste plaats bezet. Ná de Hoogmis was het in de omliggende cafés niet veel anders. Onder het genot van een glas bier of een borrel werden verhalen verteld, ervaringen uitgewisseld en het dorpsnieuws aan elkaar doorverteld. In ‘Nao de Hòmmis’ gaan we wekelijks opnieuw dat dorpsnieuws aan elkaar doorvertellen. Humoristisch, ernstig, zelf gezien of van horen zeggen.

 

Toos en Henk in het buitengebied, wilden dit jaar thuis toch iets bijzonders doen. Tijdens de Kerstdagen, maar ook voor Oudjaarsavond hebben ze “wat aangehangen”:
Geïnspireerd door de lichtshow bij de Opening van de Méélse Kéérek (waar Jan die in het centrum woont elke avond van dichterbij kan meegenieten)
hebben ze, voor in de woonkamer, een speciale App-instelling laten installeren -door niemand minder dan Niels Grol zelf.
Misschien kunnen ze volgend jaar op deze manier, wel meedingen bij L1 naar de Top-10 van mooiste Kerstdorp. Of wie weet, staat Óngerwaeg plotsklaps voor de deur.
In ieder geval heeft Henk zich Oudjaarsavond fijn vermaakt. Bij de Oliebollen van ’t IJshofje. Waaraan hij zich intussen ‘groen’ heeft gegeten – want ja, 10% van de opbrengst, ging naar Schutterij Sint Willibrordus. Dus, hoe meer bölkes, hoe beter van hun.
Met de App op zijn telefoon, kon hij zijn eigen ‘lichtshow’ produceren. Henk voelde zich een echte “Piet Schers” –die dat met zijn App kan, bij de echte Kerk. Waardoor de LED-verlichting het eerste half uur van 2021, in Meijel op “Sparkling” stond. Het had wel iets, van vuurwerk-effect.
Alleen het lezen van de binnenkomende berichtjes, net na 0.00 uur, ging voor Henk tegelijkertijd wat lastig.
En ook dat Toos vanuit de keuken , als een ‘gillende keukenmeid’ gilde -en zelfs even bijna ontplofte- toen hij meer met de App bezig was, dan haar persoonlijk Nieuwjaar te wensen…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

loader